Ekspremjerai kritiškai vertina G. Nausėdos užmojį keisti ministrus: sprendimas būtų nelogiškas

Ankstesnėms Vyriausybėms vadovavę ekspremjerai kritiškai vertina prezidento Gitano Nausėdos užmojį keisti ministrus.

Kaip Eltai teigė buvęs ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius, šis sprendimas, likus vos keliems mėnesiams iki Seimo rinkimų, būtų tiesiog nelogiškas. Politikui antrino ir anksčiau konservatorių partijai vadovavęs Andrius Kubilius.

„Nematau reikalo dėl to labai karštai diskutuoti. Nematau nei ministrų, kuriuos reikėtų keisti, nei priežasčių, kodėl juos reikėtų keisti. Apskritai, likus vos keliems mėnesiams iki Seimo rinkimų, svarstyti ministrų keitimus atrodo nerimta. Pats reikalas yra nelogiškas“, – Eltai sakė A. Kubilius.

Antrai europarlamentaro kadencijai išrinkto politiko teigimu, kalbėdama apie Ministrų kabineto keitimą Prezidentūra žaidžia.

„Premjerės vietoje į situaciją žiūrėčiau labai ramiai. Jeigu kažkam, kaip mažam vaikui, norisi pažaisti su ministrų keitimu, tai kartais protingiau yra nesileisti į didelius konfliktus, nors konflikto šalis čia ir yra labai aiški“, – nurodė A. Kubilius.

Buvęs ministras pirmininkas A. Butkevičius taip pat sako nematantis poreikio keisti ministrus. Pasak jo, Seimui iš naujo nubalsavus dėl premjerės Ingridos Šimonytės kandidatūros toliau eiti pareigas, viešojoje erdvėje kurį laiką besitęsiančios diskusijos prislobs.

„Pastaruoju metu jie (prezidentas ir premjerė – ELTA) buvo kaip niekada daug kartų susitikę. Po diskusijų nė vienas, nė kitas per daug nesistengė komentuoti, apie ką apskritai buvo kalbama, nesimatė ir tam tikrų atskirų pozicijų pareiškimų“, – Eltai teigė A. Butkevičius.

Premjerės vietoje į situaciją žiūrėčiau labai ramiai

„Nebebus toliau jokių stiprių diskusijų. Grąžinus Vyriausybės įgaliojimus, manau, jau ateinančią savaitę, prezidentas pateiks ministrės pirmininkės kandidatūrą pasitikrinti, ar ji dar turi pasitikėjimą Seime, ir po to ji (I. Šimonytė – ELTA) nuneš dekretą su ministrų pavardėmis“, – sakė jis.

Ekspremjeras pabrėžė, kad savo pažadus G. Nausėda pateisins birželio mėnesį paskirtais naujais švietimo bei socialinės apsaugos ir darbo ministrais.

„Prezidentas savo rinkiminės kampanijos pažadus visuomenei paaiškins tuo, kad du ministrai jau yra pakeisti“, – pridūrė jis.

Savo ruožtu opozicinės partijos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas, ekspremjeras Saulius Skvernelis sako, kad du naujai paskirti ministrai yra puiki pokyčių pradžia. Kaip akcentuoja anksčiau socialdemokratų Vyriausybei vadovavęs politikas, sudėtį Ministrų kabinete atnaujinti reikia dar labiau.

„Turbūt visi supranta, kad pokyčiai yra reikalingi. Matome, kad ministrus paskiria keliems mėnesiams, tai galima ir pakeisti ministrus keliems mėnesiams. Žinoma, tai sutars premjerė ir prezidentas“, – Eltai sakė S. Skvernelis.

„Gal gero labai naujas ministras ir nepadarys, bet blogo irgi nepadarys“, – tikino jis.

ELTA primena, kad antrai kadencijai penktadienį oficialiai inauguruotas prezidentas G. Nausėda rinkimų kampanijos metu kartojo, jog jį perrinkus prezidentu Vyriausybės sudėtis turėtų keistis.

Balandžio mėnesį G. Nausėda yra sakęs, kad jeigu žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas nesugebėtų atsakyti į jam skirtus nepatogius klausimus, tuomet šalies vadovas jo gali netvirtinti Vyriausybėje, ministrų kabinetui grąžinus įgaliojimus.

Reaguodama į vykstančias diskusijas premjerė Ingrida Šimonytė sakė nematanti poreikio keisti ministrus. Visgi, kaip ketvirtadienį pabrėžė ji, šis klausimas po prezidento inauguracijos ir jos metu grąžintų įgaliojimų bus svarstomas.

Penktadienį ministrė pirmininkė šalies vadovui įteikė raštišką pareiškimą, kuriuo grąžino Vyriausybės įgaliojimus. Savo ruožtu prezidentas pavedė jai eiti pareigas tol, kol bus gauti nauji Seimo įgaliojimai ir suformuotas naujas Ministrų kabinetas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sutinku

sutinku portretas
gal keisti ministru tikrai nereikia o gal koservatoriai rinkimus laimes ir rudeni, o jie to tikrai noretu, nes dabar pakeisti, rudeni ir vel gal bus priimti tie patys

berniukas

berniukas portretas
iš šito komunistinio narcizo visko galima tikėtis

Rici

Rici portretas
Atleist visus ir įvest tiesioginį valdymą iki rinkimų į seimą.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių