A. Dulkys: mano bendravimas su prezidentu – dalykinis ir sveikas

Ne kartą prezidento Gitano Nausėdos sukritikuotas sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys tikina, kad jo bendravimas su šalies vadovu yra dalykinis ir sveikas. Ministras viliasi, kad toks santykis su prezidentu išliks ir ateityje.

„Mano santykiai, kaip ir visos Vyriausybės, yra dalykiniai. Gal, jeigu žiūrėtume į antraštes ir vien tik jas matytume, gali kažkam pasirodyti, kad tie santykiai yra kitokie, bet jeigu realiai į realius darbus, į realų turinį, į tai, kaip yra bendradarbiaujama, kaip dirba Prezidentūros patarėjai su ministerijos žmonėmis, man atrodo, kad tai yra tiesiog dalykinis, sveikas bendravimas, toks ir turi būti, toks bus ir ateityje“, – „Žinių radijui“ teigė A. Dulkys.

Ministras mano, kad viešojoje erdvėje dėmesio analizuoti prezidento ir jo bendravimą yra skiriama daugiau dėl to, kad pandemijos tema visuomenėje vis dar išlieka pagrindinė.

Man atrodo, kad tai yra tiesiog dalykinis, sveikas bendravimas, toks ir turi būti, toks bus ir ateityje.

„O čia tiesiog dėl to, kad ta pandemijos tema visų ant stalo, mes kartais apie ją kalbame daugiau nei apie visas kitas, tai yra labai natūralu, kad to dėmesio yra daugiau“, – sakė ministras.

ELTA primena, kad prezidentas ne kartą buvo sukritikavęs A. Dulkio veiksmus valdant pandemiją.

G. Nausėda rudenį teigė, kad sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys turi tik du kelius: arba pasiekti „persilaužimą“, arba trauktis iš posto, nes būtent ministras, pažymėjo jis, yra atsakingas už prastą epidemiologinę situaciją šalyje.

Šalies vadovas taip pat sukritikavo Vyriausybę dėl lėtų skiepijimo tempų. Šalies vadovas rudenį teigė, kad prastesni nei tikėtasi skiepijimo nuo COVID-19 rezultatai yra susiję su tuo, kad „pirmoji vasaros pusė buvo pramiegota“. Be to, prezidentas svarstė, ar sulėtėję skiepijimo tempai negalėjo būti tikslingai inicijuoti – kad nebūtų pasiektas jo keltas tikslas paskiepyti 70 proc. šalies gyventojų iki vasaros vidurio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių