A. Dulkys atmeta politikų kritiką, teigia esantis ramus dėl reformų

Prezidentūrai ir opoziciniams socialdemokratams kritikuojant sveikatos apsaugos ministrą Arūną Dulkį, jis sako esantis ramus dėl vykdomų reformų ir ragina jas vertinti ne politikus, o nepriklausomus ekspertus.

„Aš esu ramus, mes ėmėmės giliųjų priežastinių dalykų ir tas rezultatas vėliau ar anksčiau bus. O visi kiti dalykai, premjerė pati nuspręs, kokios komandos reikia, aš nežaidžiu asmeninių žaidimų, esu komandos žmogus, nedalyvauju politiniuose rinkimuose“, – trečiadienį žurnalistams Kauno klinikose sakė A. Dulkys.

Ministro teigimu, jam svarbiausia, kad būtų tęsiami pradėti darbai.

„Aš esu pasiruošęs nesikratyti atsakomybės ir, kiek dienų beliko, jas pabaigti. Bet jei dėl kažkokių priežasčių ar kažkieno pasitenkinimo reikia tų pokyčių, gerbsiu bet kokį sprendimą“, – pažymėjo A. Dulkys.

Anot jo, ministerija „nepadarė visko, ką galėjo padaryti“, bet nepaisant koronaviruso pandemijos pavyko pateikti Seimui visus suplanuotus sveikatos sistemos pokyčius liečiančius įstatymų projektus.

A. Dulkys pabrėžė, kad prezidentas ne tik pasirašė įstatymus, bet ir „aktyviai įsiliejo į kvietimą miestų merų, kurie pradžioje buvo skeptiškesni, kad jie vykdytų pokyčius“.

Ministras taip pat tvirtino sulaukiantis didžiulio merų palaikymo.

„Šita prasme aš jaučiu palaikymą. Deja, politika gan ciniškas dalykas kartais ir reikia nebijoti pasakyti, kad man asmeniškai ne taip svarbu, kas ką kalba, man yra svarbu, kas ką daro“, – kalbėjo A. Dulkys.

„Man atrodo, šitoje diskusijoje visiems būtų verta paklausti ne tik politikų ir suinteresuotų asmenų, bet nepriklausomų ekspertų iš EBPO, Pasaulio sveikatos organizacijos, ką jie galvoja apie mūsų inicijuotus pokyčius ir ar tai gerai, ar negerai Lietuvai“, – pridūrė ministras.

Kalbėdamas apie paslaugų prieinamumą jis atkreipė dėmesį, kad pernai jų suteikta daugiau, o konsultacijų skaičius yra didžiausias per visą sveikatos sistemos istoriją, didintas finansavimas sveikatos apsaugai.

Eilių ar kitų visuomenės kritikuojamų problemų priežastimi A. Dulkys įvardijo išvengiamą mirtingumą, kurio sprendimui Lietuva „iki šiol nedarė ryžtingų žingsnių“. Pasak ministro, su šiuo mirtingumu susijusios paslaugų struktūros ir gydymo įstaigų tinklo pertvarkos.

Antrai kadencijai prisiekęs prezidentas Gitanas Nausėda yra sakęs, kad po Vyriausybės įgaliojimų grąžinimo norėtų pakeisti kelis ministrus.

Nors konkrečių asmenų jis neįvardijo, Prezidentūra pastarosiomis savaitėmis ėmė aktyviau kritikuoti sveikatos apsaugos sistemos problemas. Prezidentas abejojo dėl A. Dulkio skyrimo ministru ir centro-dešiniųjų Vyriausybės kadencijos pradžioje 2020 metais.

Opoziciniai socialdemokratai taip pat ragina prezidentą pakeisti A. Dulkį kitu ministru atnaujinant Vyriausybės sudėtį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
ramusis neadekvatusis, kai pagaliau papuls pas psichiatrus, nereiks rankovių ahauž nugaros surišti

smalsutis

smalsutis portretas
kaip atmesti A,Dulkį?

Anonimas

Anonimas portretas
kenkejas del kenkimo ramus... stipkit lietuviai
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių