A. Dulkys apie I. Vėgėlės kalbą: tokia pasaulėžiūra valstybę nuvestų į nebūtį

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys laikosi pozicijos, kad savaitgalį visuotiniame advokatų tarybos susirinkime Birštone pasakyta tarybos pirmininko Igno Vėgėlės sveikinimo kalba yra grindžiama individualistiniu požiūriu, o kritika dėl galiojančių įstatymų nesilaikymo – nepagrįsta.

„Pats pranešimas yra labai aiškus išgrynintos, individualistinės pasaulėžiūros naratyvu, paradigma, kuri suabsoliutina tik individo teises. Tačiau visame pranešime, jei neklystu, nebuvo kalbama net apie individo pareigas. Pandemijos valdyme visi sprendimai yra priimami teisėtų institucijų, visi sprendimai yra teisėti, vadovaujamasi yra įstatymais ir jie visi yra tuo pagrįsti“, – pirmadienį prieš Vyriausybės posėdį atsakydamas į žurnalistų klausimus kalbėjo A. Dulkys.

Man tokia pasaulėžiūra nėra priimtina, ji labai supaprastina ir, matyt, nuvestų pačią valstybę kažkur į nebūtį.

Ministro įsitikinimu, Advokatų tarybos pirmininko kalboje buvo ignoruojamos ir valstybės pareigos užtikrinti gyventojų sveikatą.

„Taip pat būtent išgryninto, individualistinio požiūrio į pasaulį žvilgsnis ignoruoja kitus dalykus kaip pareiga, kaip valstybės ir visuomenės teises ir pareigas užtikrinti sveiką gyvenseną, užtikrinti valstybės funkcionavimą, užtikrinti valstybės tarptautinius įsipareigojimus“, – tikino A. Dulkys, kartu pridurdamas, kad jam tokia I. Vėgėlės pasaulėžiūra nėra priimtina.

„Man tokia pasaulėžiūra nėra priimtina, ji labai supaprastina ir, matyt, nuvestų pačią valstybę kažkur į nebūtį“, – sakė ministras.

ELTA primena, kad savaitgalį Birštone sakytoje ir nevienareikšmiškai įvertintoje kalboje Advokatų tarybos pirmininkas I. Vėgėlė kritikavo galimybių pasą, Pasaulio sveikatos organizaciją, o kalbėdamas apie valstybės taikomus ribojimus pandemijos metu teigė, kad šie pažeidžia žmogaus teises.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Azuolas

Azuolas   portretas
Susireiksmines vėgėlė. Neduok dieve tokio prezidento. Dar vienas aukštas ir gražus.

Ei, žmonės

Ei, žmonės  portretas
Jei žinote kaip tą virusą išnaikinti, tai tuoj pat išnaikinkite. Nereikės tada nei skiepų, nei kaukių, nei karantino, nei mitingų

Paprasta

Paprasta portretas
Žmogaus teisė baigiasi ten, kur pradeda kenkti kitų žmonių teisėms. Nėra teisės inkubuoti ir skleisti pavojingą virusą. Vėgėlė pats nebūtinai tiki tuo, ką sakė. Skvernelis atspėjo - naujas politikas mobilizuoja rinkėjus. Gudrus ir tiek
VISI KOMENTARAI 93

Galerijos

Daugiau straipsnių