Dėl premjerės žodžių etikos sargai tyrimo nepradėjo – tik išsiuntė patarimą

Seimo Etikos ir procedūrų komisija trečiadienį apsisprendė nepradėti tyrimo dėl premjerės Ingridos Šimonytės komentarų feisbuke parlamentarės Agnės Širinskienės atžvilgiu. Visgi etikos sargai Vyriausybės vadovei rekomendavo korektiškiau reikšti mintis.

„Nagrinėjome piliečio skundą dėl ministrės pirmininkės pasisakymo Seimo narės atžvilgiu. Ten buvo paminėta, kad kur maudytis yra jos asmeninis pasirinkimas, aš to žodžio sąmoningai neįvardinu. Tai komisija vis tik priėmė sprendimą tyrimo nepradėti“, – Eltą informavo Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkė Aušrinė Norkienė.

Vis tik, pasak jos, premjerei buvo rekomenduota labiau apmąstyti savo viešoje erdvėje reiškiamas mintis.

Šūde maudytis yra Jūsų asmeninis pasirinkimas, nors ir kas vakar tą darykit, jeigu Jums malonu.

„Nutarta išsiųsti ministrei pirmininkei mūsų raginimą ir rekomendaciją korektiškiau reikšti mintis ir priminti, kad politikams vis tik yra keliami aukštesni etikos, moralės reikalavimai“, – akcentavo A. Norkienė.

ELTA primena, kad kovo mėnesį Seime lankėsi komikas, visuomenininkas Olegas Šurajevas. Jo vizitas susilaukė ypatingo dėmesio – komikas parlamente svaidėsi kandžiomis replikomis, provokavo Seimo narius.

Šis komiko apsilankymas Seime užvirė diskusijas ir tarp premjerės I. Šimonytės ir parlamentarės A. Širinskienės. Pastaroji savo socialiniuose tinkluose kritikavo į O. Šurajevo elgesį, įvardindama visuomenininką kaip I. Šimonytės patarėją.

Savo ruožtu Vyriausybės vadovė kreipėsi į Etikos ir procedūrų komisiją su prašymu A. Širinskienę įpareigoti atsiprašyti jos patarėjų ir paneigti paskleistą melagingą informaciją.

Vėliau trintys tarp politikių persikėlė į „Facebook“. A. Širinksienė ironizuodama rašė, kad I. Šimonytė į parlamento etikos sargus kreipsis ir dėl jos dalyvavimo nevienareikšmiškai vertinamo kanalo „OpTV“ laidoje. Premjerė į tokius svarstymus reagavo aštriai.

„Šūde maudytis yra Jūsų asmeninis pasirinkimas, nors ir kas vakar tą darykit, jeigu Jums malonu“, – A. Širinskienės įrašą komentavo premjerė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nu kas savus

nu kas savus portretas
skriaus,nes gali likti be valdisku kedziu,del ju viskam ryztasi .

Ir aš duosiu patarimą

Ir aš duosiu patarimą  portretas
Nelipk į srutas, nes net ir nusiplovus, vistiek dar ilgai smirdėsi.

Būtų keista, jeigu tie "sargai" bent pirštu pajudintu...

Būtų keista, jeigu tie "sargai" bent pirštu pajudintu... portretas
O kaip pribrendo seniai reikalas tai daryti! Lietuvoje ne ministrai, su pirmininke priešakyje, o iš jų leksikono gali spręsti, kad papuolei į bomžų razborkes.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių