Dėl korupcijos teisiamas buvęs K. Komskio padėjėjas: esu politinių intrigų auka

  • Teksto dydis:

Dėl galimos korupcijos rengiant atranką į Utenos urėdus teisiamas Seimo vicepirmininko Kęsto Komskio buvęs visuomeninis padėjėjas Gediminas Miliauskas mano, kad tapo politinių intrigų auka ir su juo buvo susidorota dėl sąsajų su „Tvarkos ir teisingumo“ partija.

K. Komskis parlamente atstovavo frakcijai „Tvarka ir teisingumas“, o pradėjus tyrimą dėl galimo balsų pirkimo narystę partijoje jis sustabdė.

G. Miliauskas sako, kad kaip anksčiau esą buvo susidorota su Darbo partija, dabar bandoma susidoroti su „Tvarka ir teisingumu“.

Byloje liudytoju buvo apklaustas ir K. Komskis. Pastarajam kaltinimai nebuvo pateikti, jis apklaustas liudytoju.

Per ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad G. Miliauskas nuo 2014 metų birželio 10 dienos iki 2015 metų vasario 24 dienos Alvydui Adomavičiui pasiūlė dalyvauti Utenos miškų urėdo konkurse – jis teigė, kad, pasinaudodamas visuomenine padėtimi ir pažintimis, gali paveikti Generalinės miškų urėdijos tarnautojus, kad A. Adomavičius laimėtų konkursą.

„Kažkokie įtakingi kiti žmonės, o aš likau kalčiausiais šioje situacijoje. Aš tikrai pinigų negavau, Vievyje jis man neperdavė. Jie filmavo ir manęs nenufilmavo. Aš manau, kad ne manyje problema – čia visai kita istorija, kituose žmonėse. Kraštinis aš. Grynas absurdas, jeigu būčiau gavęs, būtų radę pinigus. Prokuroras kaip dėstytojas romaną papasakojo. Čia politizuotas reikalas. Įsivėliau į politinės partijos veikėjų nemalonę, ji („Tvarka ir teisingumas“ - BNS) nepatogi kitiems politikams“, – Vilniaus apygardos teismo posėdyje trečiadienį sakė G. Miliauskas.

Teismas baigė nagrinėti jo bylą ir išėjo rašyti nuosprendžio. Baigiant nagrinėti bylą, kaltinamajam buvo suteiktas paskutinis žodis.

„Pagavo mažą žmogelį ir jį sudraskė“, – sakė teismui G. Miliauskas. Vyras skundėsi, kad jam klijuojama kyšininko etiketė, jis niekur negali rasti darbo, sušlubavo sveikata.

„Prašau mane išteisinti, jeigu nenumirsiu iki kito posėdžio. Aš nesulauksiu proceso – nusibaigsiu. Tikiuosi teisingumo, prašau mane išteisinti“, – bylą nagrinėjančiai teisėjai Jolantai Čepukėnienei pareiškė kaltinamasis.

G. Miliauskas sako, kad jam visą laiką tenka gyvenanti tarsi bestseleryje. Visi kalba, kad jis kaltas, o jis pats nei urėdų, nei ministrų net nėra matęs. Jam pareikštus kaltinimus vadino absurdiškais.

„E. Masiulį su pinigais sulaikė – suprantu. O čia – tariamai, galimai. Mano tragedija – aš neturiu darbo, mane įtarinėja kyšininkavimu. Turėjau garbingą vardą, man patiko žmonės. Bet kad kyšis, mėtytis šimtais tūkstančių... Aš važinėčiau su vairuotojais, su mercedesais, – sakė G. Miliauskas.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdybos pareigūnai teigia nustatę, kad G. Miliauskas iš pretendento į urėdo pareigas A. Adomavičiaus pareikalavo beveik 29 tūkst. eurų. Dalis pinigų, įtariama, perduota per susitikimą Vievyje. Vėliau, kai A. Adomavičius vežė G. Miliauskui kitą dalį pinigų, kelyje jį sulaikė STT pareigūnai. Vievyje galbūt perduoti pinigai taip ir nebuvo rasti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių