J. Šiugždinienei ir P. Kuzmickienei – naujos pareigos

Seimas buvusią švietimo, mokslo ir sporto ministrę Jurgitą Šiugždinienę paskyrė Laisvės kovų ir valstybės istorinės atminties komisijos pirmininke.

Už siūlymą balsavo 87 Seimo nariai, susilaikė vienas parlamentaras.

J. Šiugždinienė šiose pareigose pakeitė Seimo konservatorių frakcijos narę Paulę Kuzmickienę, kurią Seimas paskyrė Socialinių reikalų ir darbo komiteto (SRDK) pirmininke.

Komisija rūpinasi pasipriešinimo okupacijoms dalyvių – karių savanorių bei laisvės kovų dalyvių ir nuo okupacijų nukentėjusių asmenų (politinių kalinių, tremtinių bei kitaip persekiotų ir nukentėjusių asmenų) teisėmis bei jų įgyvendinimu, taip pat koordinuoja valstybės istorinės atminties išsaugojimo ir įprasminimo politikos strategiją ir kryptis ir kt.

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininke patvirtinta P. Kuzmickienė

Seimas SRDK pirmininke patvirtino konservatorių frakcijos narę P. Kuzmickienę.

Už naująją komiteto pirmininkę balsavo 92 Seimo nariai, balsavusių prieš ir susilaikiusių nebuvo.

ELTA primena, kad anksčiau SRDK vadovavo iniciatyvos „Skaidrinam“ akiratyje atsidūręs Seimo narys Justas Džiugelis. Visgi politikas pranešė suspenduojantis savo narystę TS-LKD partijoje. Politikas taip pat nusprendė trauktis ir iš konservatorių frakcijos Seime.

Klausimai dėl J. Džiugelio parlamentinių lėšų panaudojimo kilo paaiškėjus, kad konservatorius per trejus metus Seime ataskaitos spausdinimui ir platinimui išleido daugiau kaip 23 tūkst. eurų ir už tai mokėjo M. Ardišauskui, šiuo metu vadovaujančiam Atsakingo lošimų verslo asociacijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

veidas

veidas portretas
parodo 'proto' lygi ,deje ?

J.

J. portretas
Čia tai pačiai pas kurią plagiatorius Petriukas KTU rektorium buvo?

praktiškai

praktiškai portretas
jos myli titulus, o dar labiau tugrikus...........
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių