Dėl homofobiškų komentarų V. Uspaskichui gresia pašalinimas iš EP liberalų grupės

Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono (Emaniuelio Makrono) partijos europarlamentarai pirmadienį paragino iš liberalų frakcijos „Renew Europe“ Europos Parlamente pašalinti Darbo partijos pirmininką Viktorą Uspaskichą dėl jo homofobiškų komentarų.

„Esame šokiruoti sužinoję apie mūsų politinės grupės Lietuvos europarlamentaro homofobiškus pareiškimus“, – tviteryje parašė grupė „Renaissance“, vienijanti E. Macrono partijos narius ir šalininkus „Renew Europe“ frakcijoje.

„Griežčiausiai juos smerkiame ir prašome pradėti pašalinimo procedūrą. Mes remiame LGBTI žmones Europoje“, – teigiama pareiškime.

Esame šokiruoti sužinoję apie mūsų politinės grupės Lietuvos europarlamentaro homofobiškus pareiškimus.

Taip grupė reagavo į V. Upaskicho tiesioginę vaizdo transliaciją feisbuke, kur jis niekinamai atsiliepė apie LGBT žmones, vadindamas juos „pedikais“ ir „iškrypėliais“.

„Šiandien kai kuriose Europos valstybėse net pavojinga kalbėti, kad tu natūralios orientacijos atstovas. Aš nenoriu, kad mano pokalbius, laidas komentuotų pedikai visokie, todėl kad tai ne jiems laida šiaip. Aš kalbu apie pedikus, iškrypėlius, tiems kuriems likimas, gyvenimas taip davė yra ne jų kaltė, kad yra kažkoks toks potraukis, kad jis jaučia vyrą rūbuose kaip moteris. Dauguma tokių žmonių nesireklamuoja, bet tie, kurie savo pimpalą įkiša po sijonu ir eina į gatvę, rėkia, yra pedikai, iškrypėliai ir tikrai neturi būti toleruojami tokie dalykai“, – sekmadienį per transliaciją kalbėjo V. Uspaskichas.

Europarlamentarų grupė „Renaissance“ socialiniame tinkle pasidalijo europarlamentarės Aušros Maldeikienės įrašu. A. Maldeikienė BNS sakė, kad frakcijos „Renew Europe“ atstovai, reaguodami į politikės įrašą socialiniame tinkle, su ja susisiekė ir paprašė V. Uspaskicho kalbos įrašo. Šį įrašą perdavė europarlamentarės A. Maldeikienės padėjėjas.

Seimo Laisvės frakcija pranešė, kad ji taip pat kreipėsi į „Renew Europe“ vadovybę dėl V. Uspaskicho narystės suspendavimo.

„Šiandien kreipiausi laišku į „Renew Europe“ frakcijos pirmininką Europos Parlamente Dacianą Ciolosą (Dačaną Čološą) dėl V. Uspaskicho viešai išsakytų homofobinių pareiškimų. Liberalų frakcija turėtų įvertinti tokį elgesį ir priimti sprendimą dėl V. Uspaskicho narystės sustabdymo frakcijoje“, – BNS atsiųstame komentare teigė Laisvės frakcijos seniūnė Ieva Pakarklytė.

Su V. Uspaskichu pirmadienio vakarą BNS susisiekti nepavyko.

V. Uspaskichas Lietuvoje neseniai sulaukė kritikos dėl klaidingų pareiškimų, neva mineralinis vanduo gali gydyti nuo koronaviruso. Tyrimą dėl šių pareiškimų atlieka Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kad ir kiek,

Kad ir kiek, portretas
kad ir kokias pastangas dėtų iškrypėlių sektos,pederastai ir liks pasišlykštėtinais pederastais.Pederastija vėl bus įtraukta į Baudž.Kodeksą.

Pilietiškumo išraiška

Pilietiškumo išraiška portretas
Maskvoje - suspardyti pederastą,o Lietuvoje - džiaugsmingu veidu ploti iškrypėlių paradui.Klausimas - tai kurios tautos pūvanti visuomenė?

Kodėl

Kodėl portretas
vagį vagiu,plėšiką plėšiku,prievartautoją prievartautoju,sukčių sukčiumi galima vadinti,o pederastus pederastais - ne.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių