Prisiekė trys nauji Seimo nariai: dvi konservatorės ir socialdemokratas

Ketvirtadienį prisiekė trys nauji Seimo nariai – konservatorės Paulė Kuzmickienė bei Rasa Petrauskienė ir socialdemokratas Liudas Jonaitis.

Trys nauji parlamentarai išrinkti sekmadienį Žirmūnų, Gargždų ir Žiemgalos apygardose vykusiame rinkimų antrajame ture.

Atėjus naujiems kolegoms, Seime perdėliotos komitetų sudėtys: R. Petrauskienė paskirta į Kaimo reikalų, P. Kuzmickienė – į Socialinių reikalų ir darbo, L. Jonaitis – į Švietimo ir mokslo komitetus.

Į Biudžeto ir finansų komitetą perkeltas frakcijos „Lietuvos gerovei“ narys Algirdas Butkevičius susikeitė vietomis su frakcijos vadovu Vytautu Kamblevičiumi, tapusiu Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto nariu.

Socialdemokratų partijos atstovė Dovilė Šakalienė paskirta į Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetą. Iki šiol socialdemokratai neturėjo savo atstovo šiame komitete.

VRK patvirtino rezultatus

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ketvirtadienį patvirtino galutinius rinkimų rezultatus Žirmūnų, Gargždų ir Žiemgalos apygardose.

Rinkimus sekmadienį vykusiame antrajame rinkimų ture šiose apygardose laimėjo konservatorės Paulė Kuzmickienė, Rasa Petrauskienė ir socialdemokratas Liudas Jonaitis.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų sąjungos atstovė P. Kuzmickienė Žirmūnuose surinko apie 52 proc. balsų, konservatorė R. Petrauskienė Gargžduose – 50,5 proc. balsų, Žiemgalos apygardoje išrinktas L. Jonaitis – 56 proc. balsų.

Tautos atstovo įgaliojimus politikai įgis po priesaikos Seime. Ji planuojama ketvirtadienį popiet.

VRK ketvirtadienį taip pat panaikino P. Kuzmickienės ir L. Jonaičio turimus savivaldybių tarybų narių mandatus.

P. Kuzmickienę Vilniaus miesto savivaldybėje keičia Angelė Jakavonytė, Joniškio rajono taryboje L. Jonaitį – Jungtinės Karalystės pilietė Sarah Louise Mitrike (Sara Luis Mitrikė).

Sekmadienį Žirmūnų, Gargždų ir Žiemgalos vienmandatėse rinkimų apygardose vyko pakartotiniai Seimo narių rinkimai, nes anksčiau čia išrinkti parlamentarai atsisakė mandatų.

Žirmūnų apygardoje laimėjo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų sąjungos atstovė P. Kuzmickienė, surinkusi apie 52 proc. balsų, Gargžduose – kita konservatorė R. Petrauskienė, gavusi 50,5 proc. balsų, Žiemgalos – L. Jonaitis su 56 proc. balsais.

Nauji parlamentarai Seime dirbs kiek ilgiau nei metus. 2020 metų spalį vyks eiliniai Seimo rinkimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

valdžiagyvio priesaika

valdžiagyvio priesaika portretas
"Aš, (vardas, pavardė), prisiekiu būti šuniškai ištikimas (-a) europos sąjungai ir NATO; prisiekiu niekinti ir ignoruoti Lietuvos Konstituciją ir įstatymus, parduoti jos žemę ir atimtus vaikus bet kam,kas daugiau sumokės; prisiekiu visomis išgalėmis likviduoti Lietuvos nepriklausomybę, sąžiningai vergauti Briuselio ir Vašingtono ponams, NATO karo nusikaltėliams, uoliai vykdyti Lietuvos žmonių genocidą pagal jų įsakymus. Tepadeda man VELNIAS!" (Prisiekti leidžiama ir be paskutinio sakinio)

Nežinau

Nežinau portretas
kas balsuoja bet tik idiotas gali balsuoti už partijų, kurios sugiovė Lietuvą ir atnešė jai didžiulius, neatstatomus nuostolius, atstovus. Ypač konservsocliberalus(šios partijos - trys viename)

Kai žnmonės neina į rinkimus

Kai žnmonės neina į rinkimus portretas
balsuot eina partijų išperos. Kur matyta kad esant 18% balsuojančiųjų rinkimai yra užskaityti?!Žemas, žemas politinis farsas.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių