A. Butkevičius socialdemokratų pasirodymą rinkimuose vertina patenkinamai

  • Teksto dydis:

Socialdemokratų lyderis premjeras Algirdas Butkevičius patenkinamai įvertino partijos rezultatus Europos Parlamento rinkimuose, ir žadėjo siekti stiprinti pozicijas didžiuosiuose miestuose, kur daugiausia balsų gavo dešiniosios partijos.

„Kalbant apie Europos Parlamento rinkimus, vertinu patenkinamai (...). Turėsime labai stipriai padirbėti ieškant tam tikrų pokyčių dideliuose miestuose įtikinant rinkėjus, kad balsuotų stipriau už mūsų partiją“, - žurnalistams pirmadienį sakė A.Butkevičius.

Socialdemokratai Europos Parlamento rinkimuose liko antri po konservatorių su 17 proc. balsų, ir iškovojo du mandatus.

A.Butkevičius teigė gerai vertinantis partijos kandidato Zigmanto Balčyčio pasirodymą prezidento rinkimuose, kur jis surinkęs 40 proc. pralaimėjo dabartinei šalies vadovei Daliai Grybauskaitei.

„Mūsų kandidatas Z.Balčytis tiek pirmajame, tiek antrajame prezidento rinkimų ture pasirodė sėkmingai. Sveikinu jį kaip aktyviai dalyvavusį rinkiminės kampanijos metu, ir manau, kad pasiekti rezultatai yra labai geri“, - kalbėjo partijos vadovas.

Z.Balčytis spaudos konferencijoje sakė, kad karštas savaitgalis galėjo būti nepalankus socialdemokratams, nes „kai kurie rinkėjai, kurie turėjo ateiti į rinkimus, ko gero, neatėjo“.

„Viena iš didžiausių mūsų partijos problemų, kad didžiųjų miestų rezultatai ne tik Europos Parlamento rinkimuose, bet ir prezidento rinkimuose, kaip žinome, buvo prastesni, kas nulėmė ir galutinius rezultatus“, - sakė europarlamentaras.

Partijos kolegės Vilijos Blinkevičiūtės geresnius reitingus Z.Balčytis aiškino tuo, kad jis dėmesį buvo sutelkęs tik prezidento rinkimams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonukas

Jonukas portretas
Socialdemokratai . Nejaugi jums neuztenka smegenu suprasti ,kad reikia daugiau veiklos Kaune ,nes ten jusu pozicijos silpnos ,o sio miesto rezultatai nulemia didele dali rinkimu . Vienas Vilnius vos vos jus tempia ,o mazi miesteliai mazai ka reiskia
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių