Briuselyje ES užsienio reikalų ministrai aptars saugumo situaciją Europoje

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pirmadienį Briuselyje, Belgijoje, dalyvaus Europos Sąjungos (ES) Užsienio reikalų taryboje (URT), kurioje numatoma aptarti saugumo situaciją Europoje. ES užsienio reikalų ministrai bendrus tolesnius veiksmus pirmadienį taip pat aptars ir su JAV valstybės sekretoriumi Antony'iu Blinkenu.

„Praėjusią savaitę buvo kalbamasi su Rusija tiek NATO, tiek ESBO bei kituose formatuose, tačiau apčiuopiamų rezultatų šie susitikimai nedavė. Įtampą didina ir Rusijos karių dislokavimas Baltarusijoje bei planuojamos bendros karinės pratybos. ES ir mūsų transatlantiniai partneriai ir toliau privalome išlikti vieningi, teikti paramą Ukrainai, patiriančiai vis didėjančią Rusijos agresiją ir spaudimą, ir būti pasirengę tolesnei situacijos eskalacijai“, – prieš išvykdamas į susitikimą Briuselyje sakė ministras.

Pirmadienį URT ministrai taip pat aptars iššūkius, kylančius siekiant politinio stabilumo Libijoje ir Sirijoje, situaciją Malyje ir Sudane bei ES Indijos ir Ramiojo vandenynų regiono strategiją. Susitikimo metu, kaip pažymima Užsienio reikalų ministerijos pranešime, taip pat bus diskutuojama apie ES įsitraukimą ir paramą Libijos paliaubų susitarimo įgyvendinimui, rinkimų procesui, įskaitant techninės pagalbos teikimą ir rinkimų stebėjimo misijos siuntimą, taip pat ir užsienio kovotojų ir samdinių atitraukimui. Ministrai aptars situaciją Sirijoje ir ES veiksmus ankstyvojo atsigavimo klausimu, taip pat diskutuos dėl blogėjančios situacijos Malyje ir išorės samdinių dislokavimo šalyje bei ES tolesnio politinio įsitraukimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

stasys

stasys portretas
gerai kad dalyvauja tas musu ministras - nors pabus su žmonemis praples akyrati ar lietuvai bus kokia ekonomine nauda didelis kl. , ar Gabrieliaus ŪRM kaip ministro galvosena pasikeis - vargu ,senelio pedsakai liks visam gyvenimui ir noras sukelti karą išliks , tad reikia tiketis kad galvosena nors kiek bus šviesesne , o valstybei ar padarys naudą abejotina , ne tas, o vedamas už rankutes ,sekmės esmenines laimės Gabrieliui

PIEMUO GRĮŠ PASPRAUDĘS UODEGĄ...

PIEMUO GRĮŠ PASPRAUDĘS UODEGĄ... portretas
Lietuvos nepribrendęs piemuo labiausiai ir pridarė bėdos Europos sąjungai kišdamasis į Kinijos, Baltarusijos vidaus reikalus. Jis važiuoja ne tartis, o atsiimti tai - ko nusipelnė. Gal Europos sąjunga parodys jo vietą būdoje ir mažiau loti?

Lanzb'šteinas \\\\\.../////

Lanzb'šteinas  \\\\\...///// portretas
Dar vis tas ligonis vapa.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių