Berlynas žada stiprinti NATO rytinį sparną, dėl brigados Lietuvoje tarsis ministerijos

Berlynas žada toliau tęsti NATO rytinio sparno stiprinimą, tačiau pabrėžia, kad konkrečius žingsnius dėl vokiečių brigados buvimo Lietuvoje aptars ministerijos.

Tokį komentarą Vokietijos vyriausybė pateikė BNS paprašyta pakomentuoti Lietuvos prezidento Gitano Nausėdos pasisakymą, jog po susitikimo su Vokietijos kancleriu Olafu Scholzu (Olafu Šolcu) sutarta dėl laipsniško vokiečių brigados dislokavimo Lietuvoje.

„Federalinė vyriausybė ir toliau daug prisidės prie rytinės NATO dalies stiprinimo. Šiuo tikslu priskirta Vokietijos brigada Lietuvai saugoti.Kalbėdamas su prezidentu G. Nausėda kancleris O. Scholzas dar kartą patvirtino, kad 2022-ųjų birželio bendras susitarimas dėl Vokietijos įsipareigojimo brigada ginti Lietuvą išlieka nepakitęs“, – teigiama BNS pateiktame atsakyme.

„Konkretus įgyvendinimas bus aptartas tarp gynybos ministerijų, remiantis šiuo susitarimu“, – nurodoma jame.

Lietuvos prezidentas šią savaitę viešėjo Berlyne, kur su Vokietijos kancleriu aptarė regioninio saugumo klausimus, įskaitant ir praėjusiais metais priimtą bendrą komunikatą dėl brigados dislokavimo Lietuvoje.

Po susitikimo G. Nausėda BNS teigė O. Scholzu sutaręs dėl laipsniško vokiečių brigados dislokavimo Lietuvoje. Pilnos apimties vieneto dislokavimo žadama siekti 2026-aisiais, įrengus sąjungininkams reikalingą infrastruktūrą.

Nors abiejų šalių lyderiai pernai Vilniuje sutarė dėl Vokietijos brigados dislokavimo, vis dėlto Vilniaus ir Berlyno požiūriai, kokia apimtimi šis karinis vienetas turėtų būti dislokuotas, bent jau iki šiol išsiskyrė.

Lietuva siekia nuolatinio pajėgų buvimo, bet kol kas šalyje yra tik vieneto štabas. Berlynas iki šiol sakė, kad dalis brigados bus dislokuota Lietuvoje, o dalis – Vokietijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senukas

Senukas portretas
Nereikia mums karo veiksmu , reik diplomatija stiprint

Vilnieti,kai kitą kart rašysi-

Vilnieti,kai kitą kart rašysi- portretas
išsiblaivyk.

Vilnietis

 Vilnietis portretas
Man atrodo kad ir musu ir fricai su tais susitarimais nori pavaidinti kad dirba kažka daro o faktinai valdžia užgrobe nevykėliai varo pasauli i pražuti Meluoja žmonėm kad tik nebūtu vagys išvyti nuo lovio Pagalvokit iki ko daėjom kad tokios armonaitės dobrovolskos raskevičiai landzbergiukai voldo lietuva bemokslei beraščiai bukumo isikunijimas paimkit gabriuka technikuma baiges gal tik pažymėjima gaves senio dėka MINISTRAS jie sau šaiposi vaiposi kaip durneliai ir tu ka ju buhalterė vagylka ne tokius ciudus krėtė voge naikino lietuva ir vėl prašau valdžioje ir juokinga ir graudu o ta buka mergelė armonaitė Ir tai nausėdos komunisto surinkta šaika
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių