Baltijos šalių ministrai kviečia ES imtis sankcijų Rusijai dėl protestuotojų sulaikymų

Baltijos šalių užsienio reikalų ministrai smerkia Rusijos veiksmus prieš šeštadienį kilusių protestų dalyvius ir kviečia Europos Sąjungą (ES) imtis bendrų „ribojimo priemonių“ prieš asmenis, atsakingus už šiuos sulaikymus.

Tai skelbiama bendrame ministrų pareiškime, kuriuo savo „Twitter“ paskyroje pasidalino Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

„Griežtai smerkiame taikių protestuotojų sulaikymus Rusijoje. Jie privalo būti paleisti nedelsiant. Mes visi Europos Sąjungoje turime būti ryžtingi priimant ribojančias priemones prieš Rusijos pareigūnus, atsakingus už areštus“, – sakoma pareiškime.

Griežtai smerkiame taikių protestuotojų sulaikymus Rusijoje.

Rusijoje šeštadienį per masines akcijas, skirtas  pademonstruoti solidarumą su suimtu žymiausiu Kremliaus kritiku Aleksejumi Navalnu, sulaikyta per pusantro tūkstančio protestuotojų. Maskvoje pranešama apie prasidėjusius riaušių policijos susirėmimus su demonstrantais.

Didžiausi protestai nuo 2019-ųjų kilo po A. Navalno raginimų. Aktyviausias V. Putino kritikas praėjusį savaitgalį buvo sulaikytas Šeremetjevo oro uoste, vos grįžęs iš Vokietijos, kur kelis mėnesius buvo gydomas po apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“. 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arūnas

Arūnas portretas
Navalnas,prisiminkite jo pasisakymus prieš Ukraina,dėl Gruzijos,jis buvo Putino pusėje.Koks sutapimas apsinuodijimo,tik pagalvokit,ar reikėjo naudoti "Navičiok",man nesuprantama,ji bet kur ir bet kas galėjo nužudyti,net be įtarimų,net kažkokiu bomžų specialiai suorganizuotom muštinėmis, net ir palaukus kažkur už kampo,o jis pasirodo nemirtingas,kažkaip ne taip viskas,

Anonimas

Anonimas portretas
Daugiau guminių lazdų piemenims !

Kaip

Kaip portretas
Su Gruzija konfliktas kilo tai navalnas pirmose gretose buvo su Rusija šaukė, kad sankcijas įvesti Gruzijai tai buvo 2008m. Pasidomėti jo asmenybe ir suprasit koks tai žmogus tik kalbėjimas jam
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių