Balsuos dar kartą: Seimas pritarė privalomiems medikų ir socialinių darbuotojų skiepams

Seimas antradienį skubos tvarka po svarstymo pritarė Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pataisoms, numatančioms medikams ir socialiniams darbuotojams taikyti privalomą skiepijimą nuo COVID-19 ligos.

Už balsavo 66 Seimo nariai, prieš – 46, susilaikė – 14.

Privaloma vakcinacija būtų įvesta asmenims, teikiantiems paslaugas sveikatos priežiūros bei socialinės globos įstaigose, taip pat sveikatos priežiūros įstaigose teikiantiems valymo, maisto tiekimo ar kitas paslaugas bei į namus vykstantiems socialiniams darbuotojams.

Numatoma, kad, praėjus trims mėnesiams nuo nušalinimo pradžios, darbdavys galės nutraukti darbo sutartį be įspėjimo ir nemokėdamas išeitinės išmokos.

Išimtis numatyta tiems darbuotojams, kurie negali pasiskiepyti dėl medicininių priežasčių. Taip pat tiems darbuotojams, kurie yra persirgę koronavirusu, kol bus laikomi įgijusiais imunitetą.

Šios įstatymo pataisos sukėlė dalies opozicijos atstovų pasipiktinimą.

„Svarstome projektą, kuris pažeidžia mūsų tarptautinius įsipareigojus, pažeidžia gydytojų ir kai kurių svarbių specialybių žmonių orumą ir kėsinasi į kūno neliečiamybę. Daugelis tų žmonių, kuriems šiandien jūs, valdantieji, ketinate nustatyti privalomą vakcinaciją, apie virusus, ligas ir imunitetą žino daugiau nei didžioji dalis Seimo narių iš viso supras“, – Seimo posėdyje frakcijos vardu kalbėjo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos Seime narė Asta Kubilienė.

„Didžioji jų dalis, apie 85 proc., yra pasiskiepiję trimis vakcinų dozėmis ir, nepaisant to, ši valdančioji dauguma imasi būtent tokio neadekvataus žingsnio“, – pridūrė ji.

Didžioji jų dalis, apie 85 proc., yra pasiskiepiję trimis vakcinų dozėmis ir, nepaisant to, ši valdančioji dauguma imasi būtent tokio neadekvataus žingsnio.

Politikė akcentavo, kad reiktų pasitikėti medikų kompetencija ir leisti spręsti jiems patiems, pagal jų turimas ekspertines žinias ir pagal jų sąžinę.

Panašios pozicijos laikėsi ir Darbo partijos frakcijos Seime atstovas Mindaugas Puidokas.

„Pasaulis renkasi gyventi su virusu, Lietuva suka prievartos keliu. Seimo valdančioji dauguma nori įteisinti Lietuvos Respublikos Konstitucijos pažeidimą – privalomą Lietuvos medikų ir socialinių paslaugų įstaigų darbuotojų skiepijimą nuo COVID-19. Ar Konstitucija Lietuvoje jau nustojo galioti?“, – Seimo posėdyje piktinosi M. Puidokas.

„Mūsų Konstitucija aiškiai sako, kad asmens neliečiamumo teisė negali būti apribota net įvedus karo ar nepaprastąją padėtį, o ką jau kalbėti apie ekstremalią situaciją ar karantiną“, – pabrėžė jis.

A. Kubilienei ir M. Puidokui antrino ir Darbo partijos frakcijos Seime narys Aidas Gedvilas.

„Neišvengiamai kyla klausimas, ar politikai, siekiantys įteisinti privalomą vakcinavimą, kažką daugiau žino už medikus, ar jie siekia neviešųjų ir tik politinių tikslų ignoruodami pervargusius medikus“, – akcentavo jis.

Seimas dėl šio įstatymo projekto ketvirtadienį priėmimo stadijoje ketina balsuoti dar kartą. Numatoma, kad Seimui šiuos pakeitimus priėmus, reikalavimas įsigaliotų vasario 14 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

4

4 portretas
Kaip galima balsuoti už tą, apie ką niekas pasaulyje neturi jokio supratimo, kaip ir visi šitos srities mokslininkai. Žmonės miršta skiepyti prieš COVID ir miršta dėl skiepų. Už privaloma skiepyjima visom pasaulio vyriausybem reikėtų įvesti mirties bausmę, iškart COVID pasidarytų ne pavojingesnė kaip sloga. Miršta ne nuo COVID, o dėl COVID ir tik labai silpni žmonės kurie greitai numirtų ir be jo

Justas

Justas portretas
Organizuotai viešai pirmieji lai pasiskiepija visas seimas su visais patarėjais,visas SAM,t.y.visi suinteresuoti tuom.Ir jei aniems nieko nenutiks ateisiu iraš

Ggg

Ggg portretas
Tautos išgamų gauja.
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių