Balsavo iš rinkimų kovos iškritęs S. Skvernelis: apsispręsti buvo sunku

Sekmadienį balsavęs premjeras Saulius Skvernelis sako, kad iš naujojo prezidento tikisi „klestinčios Lietuvos“, tačiau savo politinių planų nekomentuoja.

„Sunku buvo, bet apsisprendžiau. (Tikiuosi) kaip ir dauguma Lietuvos žmonių, kurie savo tikėjimą išreiškė pasirinkdami kandidatus antrajam turui – tiesiog klestinčios Lietuvos“, – žurnalistams sakė ministras pirmininkas.

S. Skvernelis sakė, kad savo planus pakomentuos vėliau. Anksčiau jis yra sakęs, kad atsistatydins, jei nepateks į antrąjį prezidento rinkimų turą.

„Turiu savo planus. Kai bus momentas reikalingas, aš juos ir pakomentuosiu“, – sakė S. Skvernelis.

Ministras pirmininkas teigė, kad po prezidento rinkimų reikės laikytis Konstitucijos nuostatų dėl Vyriausybės įgaliojimų grąžinimo.

„Vyriausybė, jei bus formuojama nauja, arba grąžins įgaliojimus, jei ji keisis, sudėtis, tai bus laikomasi griežtai Konstitucijos: yra prerogatyva ministro pirmininko, suderinus su prezidentu“, –  teigė S. Skvernelis.

Turiu savo planus. Kai bus momentas reikalingas, aš juos ir pakomentuosiu.

Prezidento rinkimų antrajame ture varžosi konservatorių remiama Seimo narė, buvusi finansų ministrė Ingrida Šimonytė ir ekonomistas Gitanas Nausėda. S. Skvernelis iš rinkimų kovos pasitraukė po pirmojo turo likęs trečias.

Kartu vykstančiuose rinkimuose į Europos Parlamentą dalyvauja 16 partijų ir visuomeninių komitetų keliamų kandidatų sąrašų. Lietuva į Europos Parlamentą renka 11 atstovų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vajeeeezau

Vajeeeezau portretas
ką reiks daryt kai lietuvia išrinks nesimonite?!!!

baikotas

baikotas portretas
geriausias rezultatas prezidenteliu rinkime ,beda Tauta jau 36 metus netures savo ,Tautos prezidento. Sitie du loxai yra statytiniai ir dirbs savo seimininkams ,bet ne Lietuvai ir Jos Tautai .

Ozys&Ozesnis

Ozys&Ozesnis portretas
Kada Skvernelis planuoja padeti atsistatydinimo pareiskima?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių