A. Armonaitė: nauja politinė jėga vadinsis Liberalų arba Laisvės partija

Nauja liberali politinė jėga vadinsis Laisvės partija arba Liberalų partija, sako viena jos steigėjų parlamentarė Aušrinė Armonaitė.

Anot jos, šiuos du pavadinimus būsimieji partijos steigėjai atrinko iš keturių pateiktų variantų balsuojant internetu: Atviros Lietuvos partija, Laisvės partija, Laisvų piliečių partija ir Liberalų partija.

Iš viso balsavime dalyvavo 860 asmenų.

„Nė vienas iš variantų nesurinko vienareikšmiškos daugumos, t.y. 50 proc., tai skelbiame antrąjį turą – jis jau vyksta ir renkamės tarp Laisvės partija ir Liberalų partija. Pavadinimas paaiškės rytoj 14 valandą“, – BNS tvirtino politikė.

A. Armonaitė tvirtino, kad pavadinimai registruoti Registrų centre.

Politikė neįžvelgė pavadinimų panašumo su Liberalų sąjūdžiu, iš kurio pasitraukė ir ji, ir Vilniaus meras Remigijus Šimašius bei dalis kitų steigėjų, taip pat su Artūro Zuoko Lietuvos laisvės sąjunga (liberalais). Anot jos, pavadinimai registruoti vadovaujantis šalies teisės aktais, jog negali būti naujos partijos identišku pavadinimu jau egzistuojančiai.

„Nei žodis laisvė, nei liberalas nėra kažkieno nuosavybė. Jei aš, Remigijus Šimašius apibrėžia save, kaip liberalius, laisvei atstovaujančius politikus, natūralu, kad mes apie tai kalbantį pavadinimą ir rinksimės“, – sakė A. Armonaitė.

Steigiamasis partijos suvažiavimas numatytas birželio pirmąją. Parlamentarė tikisi jame išvysti ir nuo Liberalų sąjūdžio atskilusį Klaipėdos merą su komanda – pats Vytautas Grubliauskas BNS pirmadienį kol kas atsargiai vertino galimybes jungtis prie naujos politinės jėgos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vero

Vero portretas
Pavadinkim mandagiai - LIBERASTŲ šaika, pardon "partija". Manau niekuo nesiskirs nuo vadinamosios liberalų, tik šitoji bus žinoma, kaip visiškų pusgalvių partijūkštė, anoj, liberalų, dar yra vienas kitas normaliau mąstantis, Gal yra? Tikėkimės

...

... portretas
Das už tai kad tą 'partiją' pavadint Šūdžių partija?

ALGIS

ALGIS portretas
Laisvės partija - KYŠIUS IMA LAISVAI , pirmininku vėl bus masiulis .
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių