A. Armonaitė: Laisvės partija atvira visoms alternatyvoms, tarp jų pirmalaikiams rinkimams

Laisvės partija yra atvira visoms alternatyvoms, tarp jų ir pirmalaikiams rinkimams, sako jos pirmininkė, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

„Mes esam atviri visoms alternatyvoms, tame tarpe ir pirmalaikiams rinkimams, aišku, partijoje dar kalbėsimės, bet apskritai esame atviri“, – BNS penktadienį sakė A. Armonaitė.

Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) prezidiumas penktadienį pasiūlė inicijuoti Seimo pirmalaikių rinkimų paskelbimą. Jei ši iniciatyva nesulauktų palaikymo, siūloma svarstyti klausimą dėl Ingridos Šimonytės Vyriausybės atsistatydinimo.

Toks sprendimas priimtas reaguojant į bręstančią krizę dėl savivaldos politikų neskaidriai naudojamų lėšų, BNS informavo partijos atstovai.

Mes esam atviri visoms alternatyvoms, tame tarpe ir pirmalaikiams rinkimams.

A. Armonaitė sako, jog „akivaizdu, kad šioje situacijoje reikia persikrauti“, o politinė sistema turi iš šios reputacinės krizės išeiti švaresnė.

„Variantų gali būti keli, gali būti Vyriausybės perkrovimas ir įgaliojimų gavimas, balsavimas dėl pasitikėjimo, galbūt ir pirmalaikiai rinkimai. Aš tikrai raginu nepamesti šalto proto ir tos temperatūros per daug aukštai nekelti, nes reikia stabilumo, truputėlį nusiraminti ir tada racionaliai susidėlioti, kaip mes kaip politinė sistema galime išeiti iš šitos reputacinės krizės“, – kalbėjo A. Armonaitė.

TS-LKD prezidiumas penktadienį sukviestas po to, kai švietimo, mokslo ir sporto ministrė konservatorė Jurgita Šiugždinienė premjerei įteikė atsistatydinimo pareiškimą, visuomenėje kilus abejonėms dėl 2019–2020 metais jos, kaip Kauno miesto savivaldybės tarybos narės, panaudotų 13,8 tūkst. eurų skaidrumo.

Premjerė dar nėra atsakiusi, ar tenkins šį pareiškimą. Iki šiol Vyriausybės vadovė keliskart pakartojo pasitikinti ministre.

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį savo ruožtu paragino trauktis iš pareigų tris ministrus – be švietimo ministrės, dar kultūros ir finansų ministrus, nes jie taip pat būdami Kauno tarybos nariai naudojo lėšas, kurių dabar negali pagrįsti.

Kauno miesto savivaldybės tarybos reglamentas nereikalauja iš politikų pateikti čekius, kam konkrečiai jie išleido avansu skiriamas išmokas.

Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis penktadienį pareiškė, jog visuomenėje keliamų skaidrumo standartų neatitinka dauguma politikų.

Jo teigimu, pirmalaikių Seimo rinkimų ir Vyriausybės atsistatydinimo klausimas bus svarstomas ir su koalicijos partneriais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Moteris su vištos smegenimis

Moteris su vištos smegenimis portretas
Toliau kvaksi nesąmones,nugal laikas burnelę uždaryt ,protingesnė atrodysi

Gana

Gana portretas
malti s.... ir vaidinti dirbančius.

bigcatwar

bigcatwar portretas
...zuvo eiline afera,sprunkam ..
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių