Apklausa: prezidento rinkimai – kas mestų didžiausią iššūkį G. Nausėdai?

  • Teksto dydis:

Jeigu prezidento rinkimai vyktų jau artimiausiu metu, didžiausio gyventojų palaikymo susilauktų pareigas einantis šalies vadovas Gitanas Nausėda, o jam rimčiausią iššūkį mestų dvi kadencijas prieš tai Lietuvai vadovavusi Dalia Grybauskaitė.

Tai parodė naujienų portalo „Delfi“ užsakymu birželio 18–28 dienomis „Spinter tyrimų“ vykdyta apklausa, kurioje gyventojų teirautasi, už kurį iš kandidatų jie balsuotų, jeigu prezidento rinkimai vyktų jau šį savaitgalį.

Daugiausiai, 16,6 proc. respondentų, savo pasirinkimu įvardijo būtent dabartinį šalies vadovą G. Nausėdą, o nuo jo neženkliai atsiliko D. Grybauskaitė, kurią apklausoje paminėjo 15,2 proc.

Toliau apklausoje rikiuojasi ekspremjeras Saulius Skvernelis (7,6 proc.) bei dabartinė Vyriausybės vadovė Ingrida Šimonytė, kurią prezidento rinkimuose palaikytų 7,2 proc. apklaustųjų.

Tuo metu kontroversiškais pasisakymais dėl karantino ribojimų bei vakcinacijos pasižymėjusį teisininką Igną Vėgėlę pasirinktų 5,8 proc. apklaustųjų.

Žemiau jo rikiuojasi Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė (4,4 proc.). Seimo pirmininkę ir Liberalų sąjūdžio (LS) partijos lyderę Viktoriją Čmilytę-Nielsen galimu pasirinkimu šalies vadovo rinkimuose įvardijo 2,7 proc. apklausos dalyvių.

Į dešimtuką taip pat patenka Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis (2,1 proc.) bei Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) vadovas ir užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Tuo metu į sąrašą įtraukti Aurelijus Veryga, Remigijus Šimašius, Aušra Maldeikienė, Valdemaras Tomaševskis ir Petras Gražulis surinko mažiau nei 2 proc. simpatikų balsų.

Dar 11,5 proc. respondentų sako, kad apskritai prezidento rinkimuose nedalyvautų, o 14,9 proc. nežinojo, kurį kandidatą pasirinktų į šalies vadovo postą.

Delfi.lt užsakymu visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“ atliko apklausą, kurioje dalyvavo 1015 respondentų, kurių amžius nuo 18 iki 75 metų. Tyrimo dalyvių pasiskirstymas pagal lytį, amžių ir gyvenamąją vietą yra proporcingas gyventojų pasiskirstymui Lietuvoje.

Taikytas kombinuotas apklausos metodas: 50 proc. telefoninės apklausos būdu, 50 proc. internetu. Telefoninio interviu atveju apklausą atlieka profesionalus apklausėjas. Jis veda pokalbį su respondentu pagal parengtus klausimus, atsakymus fiksuodamas klausimyne. Internetinėje apklausoje respondentui siunčiama nuoroda į apklausą, kurią respondentas užpildo savarankiškai jam/jai patogiu metu. Nuoroda yra unikali t.y. klausimyno negalima užpildyti kelis kartus.  Tyrimo rezultatų paklaida 3,1proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JONAS to Vot tep

  JONAS     to Vot tep portretas
Parašyk idijote ka vot tep tau nausėda parodė gal tik vidurini piršta nes jis dabar labai rodo ukram ir pinigėlius zelenckiui tavo siunčia dar scwabui tarnauja o ka tu debiliuk matai tik ta piršta ar ne taip gaideli

onute to LIETUVOS TAUTOS VARDU

onute to LIETUVOS TAUTOS VARDU portretas
Tu žmogeli pasigydik Tauta tikrai nenorėjo kad tapšnotojas i pirmininkus Borisova paskyrtu kuris jo rinkimine kompanija finansavo O tai ir davė konservam pasireikšti Taip kad neneikit nes viskas šitas buvo žinoma nieko nesukuriau parašiau tik tiesa Jei Paksas turi sažynes tai patvirtins kad tai tiesa taip buvo Taip kad žmogėne yra posakis Negirk dienos be vakaro - nes jis tuo prezudentu net ir nepabuvo kad žinotum koks jis yra

Natalija to Protingi

  Natalija to Protingi  portretas
Aš tai už Karbauski nes žmogus parodė kad dirba lietuvai nu o Vėgėlė man dar neaiškus kas du tipas kam dirbtu ko bijotu o kaip advokatas moka pakalbėti ka nori lietuva bet buna kad tos kalbos pasisuka kitu kampu kaip patampa ir gal kaip ir nuoseda pasuktu pas jankius ar pasikabintu ukru vėliava
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių