ES gynybos ministrai sutarė pradėti karinę paramos misiją Ukrainai

  • Teksto dydis:

Europos Sąjungos (ES) gynybos ministrai antradienį sutarė pradėti karinės paramos misiją Rusijos užpultai Ukrainai, pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Jos metu bus siekiama atliepti dabartinius Ukrainos poreikius ir apmokyti 15 tūkst. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karių. Visos karinės paramos misijos veiklos vyks ES šalių teritorijose.

„Pasiekėme svarbų politinį sutarimą dėl misijos steigimo, būtina nedelsiant pradėti jį įgyvendinti. Įgyvendinant misiją svarbiausia trys kertiniai principai: Ukrainos poreikiai, veiksmingas koordinavimas ir tolimesnė parama ginkluote“, – pranešime sakė krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

„ES karinės paramos misija yra svarbus žingsnis, kuris leis prisidėti prie galutinės Ukrainos pergalės ir visų okupuotų teritorijų susigrąžinimo. Lietuva prisidės prie šios misijos užduočių visais reikiamais resursais bei tęs savo paramą Ukrainai dvišaliu bei kituose daugiašaliuose formatuose“, – pridūrė jis.

Lietuva kitais metais planuoja apmokyti apie tūkstantį Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karių, dalį iš jų – ES karinės misijos metu.

Lietuva kartu su partneriais vykdys bazinį kario kursą, jaunesniųjų vadų, cheminės ir radiacinės apsaugos, paramedikų ir artileristų, karo policininkų ir specialiųjų pajėgų mokymus. Kartu su Šiaurės šalimis Lietuva prisidės apmokant Ukrainos karius sprogdinimo ir išminavimo.

Kaip nurodo KAM, pradinis ES misijos mandatas – dveji metai su galimybe pratęsti, esant poreikiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pagarba

pagarba portretas
Šaunuoliai,pasauli,susivienyk galutinai,neleisk okupantei žudikei teroristei RuZijai žudyti nekaltus žmones.Banditai,lauk iš Ukrainos.

IŠVERTUS Į SUPRANTAMĄ KALBĄ...

IŠVERTUS Į SUPRANTAMĄ KALBĄ... portretas
Padeda banditinei Amerikai naikinti piliečius "iki paskutinio ukrainiečio". Tuo būdu nuleidžiant ekonominį kraują ne tik Rusijai, bei ir visai Europos sąjungai. Ko džiaugiasi mūsų "Napoleonas", pirkdamas tankus iš Amerikos ir dovanodamas Ukrainos nacionalistams. Suprasčiau, jeigu pirktų savo pinigais...

Anonimas

Anonimas portretas
Zelenskis jau meto bombas i Lenkija
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių