A. Anušauskas: Rusijos kalbos apie Lietuvos uosto blokadą laužtos iš piršto

  • Teksto dydis:

Rusijos kalbos apie Lietuvos uosto blokadą yra iš piršto laužtos, sako krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

„Visos užuominos, kad Rusija gali imtis kažkokių „kitų priemonių“, kad gali kažkokiu ypatingu nekontaktiniu būdu blokuoti Lietuvos uostą, yra iš piršto laužtos. Jokių priemonių, be savo pačios tranzito nukreipimo į savo pačios uostus, Rusija neturėjo ir neturi“, – pirmadienį feisbuke skelbė A. Anušauskas.

Anot ministro, Rusija „gali toliau gąsdinti Europos šalis karinėmis priemonėmis, tačiau nepraraskime gebėjimo atskirti dezinformaciją ir propagandą nuo realių galimybių“.

Jokių priemonių, be savo pačios tranzito nukreipimo į savo pačios uostus, Rusija neturėjo ir neturi.

Rusija, pasak A. Anušausko, pavadino „blokada“ Europos Sąjungos (ES) ribojamųjų priemonių taikymą Kaliningrado tranzitu gabenamoms „tam tikroms prekėms – plienui ir panašiai metalo produkcijai“.

Ministras pabrėžia, kad minėtų prekių nebegalima gabenti ir per Latviją, Estiją, Suomiją, Lenkiją ir kitas Europos Sąjungos šalis.

„Per Lietuvą toliau vyksta keleivių ir prekių (maisto, medikamentų ir kt.), kurioms netaikomas ES sankcijų režimas, gabenimas į Kaliningrado sritį ir iš jos“, – skelbė ministras.

Rusijai pirmadienį pareikalavo, kad  Lietuva nutrauktų dalies prekių tranzito geležinkeliais į Kaliningrado sritį draudimą.

Lietuva patvirtino vienašališkų ribojimų neįvedusi, nes tokį draudimą numato Europos Sąjungos (ES) sankcijos.

Sankcijos Rusijai įvestos dėl jos invazijos į Ukrainą.


Šiame straipsnyje: Arvydas AnušauskasRusijaLietuvos uosto blokadakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių