Žurnalistas V. Mačiulis – apie krepšininkų gyvenimo užkulisius

  • Teksto dydis:

Trisdešimt metų televizijoje dirbantis krepšinio žurnalistas Vidas Mačiulis apie šį sportą žino viską – išmano ne tik žaidimo niuansus, bet ir pažįsta visus krepšininkus, žino juos supančias paskalas. Jis buvo pirmasis, paėmęs interviu iš Arvydo Sabonio, dalyvaudavo visuose krepšininkų vakarėliuose, o apie dar nežinomus lietuvių pamiltos sporto šakos pasaulio užkulisius žurnalistas sekmadienį atvirai papasakos ir TV3 laidos „Pasaulis pagal moteris“ žiūrovams.

Turbūt niekas kitas nežino tiek krepšinio pasaulio paslapčių, kiek jų žino V. Mačiulis. Juo visiškai pasitikėjo „Žalgirio“ komanda, tačiau visų slapčiausių įvykių vyras neišduoda ir šiandien. Su laidos žiūrovais jis pasidalins keliomis pikantiškomis istorijomis, priversiančiomis kvatoti iki ašarų. Tarp tokių – ir bandymas į Lietuvą lagamine parvežti užsienietiškų laikrodžių, ir ikrų kišenėse. Už visa tai netgi grėsė įkalinimas!

„Jeigu būčiau parašęs knygą, tai būtų buvęs bestseleris, bet aš nei savo laidose pasakojau, nei kitiems, nes tik dar prikurtų, o aš šito nenoriu. Aš visą laiką tikrinu faktus. Paruošus laidą, man smagu, jei ji patinka žiūrovams ir herojams. Tai labai sunku – negalvokite, kad lengva tam vargšui žurnalistui vienam ruošti laidą, kuri atitiktų visų norus ir pageidavimus“, – pasakos V. Mačiulis, sukūręs net 1200 laidų.

Jis neslepia, kad po kiekvienos laidos sulaukdavo krepšinio komandų vadovų skambučių – jie suskaičiuodavo minutes, kiek laidoje buvo skirta laiko vienai komandai, o kiek – kitai. Negana to, tekdavo ir su žmonos nepasitenkinimu susidurti – V. Mačiulis laidoje papasakos, dėl ko pykdavo jo ir Vlado Garasto žmonos.

Krepšinis – gyvenimo meilė

Krepšinis, neslepia žurnalistas, buvo jo pirmoji meilė, pavergusi amžiams. „Taip įkrito į širdį... Pamačiau pirmąsias rungtynes – žaidė Rygos komanda ir Kauno „Žalgiris“ – ir viskas, aš jau gyvenau ir gyvenu tuo iki šios akimirkos. Krepšinis man bus svarbus, kol būsiu gyvas“, – teigs V. Mačiulis.

Šiandien, sulaukęs beveik 75 metų, jis jaučiasi ir atrodo puikiai, nors prisipažįsta, kad nuo mažens turėjo daug ligų. Susidūrė ir su plaučių liga, ilgai gydėsi hepatitą C, o būdamas 33 metų patyrė priešinfarktinę būseną.

„Matyt, vieni ateina kryžių nešdami, o aš, priešingai – jaučiuosi geriau, nei būdamas 40-ies. Čia, turbūt, tėvų genai“, – teigs žurnalistas neslėpdamas, kad kartais vis dėlto pagalvoja apie pasitraukimą iš krepšinio pasaulio. – „Ar žinote, kaip yra sunku ir groti, ir šokti, ir dainuoti vienam? Labai norėčiau sulaukti laidos 30-mečio ir dienos, kai Lietuvos krepšiniui bus šimtas metų. Bet ne dėl to, kad neturiu jėgų ar temų – turiu tiek archyvų, kad galiu kiekvieną sekmadienį rodyti ir kalbėti apie krepšinį. Pavargau nuo prašymo laidą remti“.

Krepšininkų moterys

Viena pikantiškiausių temų – krepšininkai ir moterys. Ten, kur sukasi krepšininkai, visuomet daug gražių moterų, taip pat ir pagundų. V. Mačiulis paatviraus apie auksinių laikų „Žalgirio“ moteris. Tiesa tokia, kad vos keli krepšininkai iki šiol neišsiskyrė.

„Būdavo gaila ir pavydėdavau, nes panelės ir ponios šniūrais po rungtynių paskui visus... Na, jie dievai buvo, bet ir gražūs, tai kur ten tos moterys neis...“ – neslėps V. Mačiulis, pažinojęs ir pirmąsias, ir antrąsias krepšininkų žmonas.

„Sunkus gyvenimas, kita vertus. Nusibosta ta pati pagalvė, turbūt, ir paskui, kai jau nukrypsta, yra sunku. Visi žmonės vienodi. Aš gyniau ir ginsiu krepšininkus, tą patį Gintarą Einikį – jeigu jis būtų buvęs šaltkalvis, vairuotojas, niekas nebūtų skaičiavęs, kiek jis kur išgėrė, kiek kartų policiją kvietė ir panašiai. Žinote, kai visi nori pavaišinti, kai visi nori alaus bokalą išlenkti...“ – sakys laidoje jis.

Laida „Pasaulis pagal moteris“ – šį sekmadienį, 10 val., per TV3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Papasakok ,ar bent vienas jų po karjeros baigimo yra bent kiek sveikas ? Papasakok, kiek nevaikšto, kiek su ramentais, kiek pinigų kasmet sukiša reabilitacijos procedūroms, kokios būklės sąnariai ir t.t. Kad jauni krepšinio kvaileliai nutuoktų, kas jų laukia...

kostas,

kostas, portretas
sitas pletkininkas jau igriso iki gyvo kaulo

KAUNIETIS

KAUNIETIS portretas
GERA LAIDA KREPSINIO PASAULYJE?:)))) VIEN TIK APIE ZALGIRI :))) NEI REZULTATU IS EUROPOS NBA VIEN TIK APIE ZALOGYRI TAI KAM REIK VADIN PASAULIJA JEI JOKIOS INFORMAZIJOS IS PASAULIO NEI IS NBA NEI IS EUROPOS CEMPU, TAI PERVADINTU LAIDA KREPSINIO ZALGYRIJE?:))))))))
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių