Žinomus žmones nustebino valdžios už kaukes sumokėta kaina: permokėjo tris kartus?

  • Teksto dydis:

Koronaviruso pandemijos pradžioje buvo laikai, kai spekuliantai kaukes pardavinėjo po penkis eurus ir labai lobo. Pasirodo, kad turtus spekuliantams krovė ir valdžia.

Viešųjų pirkimų duomenys rodo, kad Vyriausybės kanceliarija balandžio 1-ąją, kai kaukių pirkti jau buvo parduotuvėse ir degalinėse, įsigijo 3 tūkst. vienetų trisluoksnių vienkartinių kaukių. Už vieną kaukę vyriausybė mokėjo  1 eurą 21 centą. Tuo metu prekybos centre viena tokia kaukė kainavo vos šešiasdešimt centų.

Paklaustas, ar čia nėra pinigų švaistymas, premjeras Saulius Skvernelis atkirto. „Alternatyva paprasčiausiai likti be kaukių. O sąlygas diktuoja rinka. Jeigu rinkoje nėra, tai, deja, tenka pirkti už tą kainą, kuri yra pasiūloma“, – LNK laidoje KK2 kalbės S. Skvernelis.

Kaukių kainos pribloškė žurnalistą Andrių Tapiną. „Nesuprantu, kodėl jie tą turėjo daryti. Mes tuo metu jau turėjom lietuviškų, Roberto Kalinkino pasiūtų kaukių, kurios atitinka visas specifikacijas ir jų savikaina mums buvo 22 euro centai. Iš Kinijos, atrodo, balandžio 5–ąją ar 6–ąją atvažiavo kaukių krovinys, už kurias mes mokėjome 0,39 euro, tris kartus pigiau. Čia jau tikrai yra permokėta“, – sakys A. Tapinas.

Verslininkė Daina Bosas visą karantiną organizuoja pagalbą medikams. Bet kad mokėtų 1 eurą 21 centą už vienkartinę kaukę, pasak Dainos, tokių kainų nebuvo net per kaukių deficitą.

„Tiek mano, tiek bet kurios kitos įmonės tikslas yra nupirkti kuo pigiau tą daiktą, o ne kuo brangiau. Tokį darbuotoją realiai atleistum iš darbo, taip? Bet pas mus valstybinėse įstaigose viską visada perka brangiau“, – piktinosi D. Bosas.

Už labai dosnią kainą Vyriausybė prisipirko ir dezinfekcinio skysčio. Už keturių litrų bakelį valdžia mokėjo 29 eurus, o „Vilniaus degtinės“ parduotuvėje tokios pačios talpos bakelius visi pirko po 20 eurų. Čia dar nieko. Štai Alytaus savivaldybė pirko FFP2 respiratorius. Už vieną mokėjo 14 eurų 50 centų!

Visas kaukių, respiratorių ir dezinfekcinio skysčio pirkimų detektyvas ir valdžios paaiškinimai – LNK televizijos laidos KK2 reportaže šį pirmadienio vakarą, 19.30 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tyr.

Tyr. portretas
Komentare rašo, kad kaukės neapsaugos,taip tiesa.Šios visos kaukės nuo kietųjų dulkių dalelių o ne nuo viruso.Juokas ima tuos, kurie puikiai žino viską ir apie viską.Atliekamas vienas eksperimentas iki naujų metų ,vienoje salyje,kas tai ,paslaptis,bus matyti.Staigmena.

Tokie dalykai pasaulyje

Tokie dalykai pasaulyje portretas
Kas įsakė kaukes nešioti, tas palaikė biznieriu makles.Gal pamokejo Verygai uz tai, nes pradžioje sake, kad betikslis kaukės nešiojimas, ji neapsaugos.Aš mokiausi ,buvau kariuomenės apmokytas,žinau ką reiške baterioliginis ginklas, cheminis ir virusai kurie gaminami loboratorijose ,kuo galima apsisaugoti ir kuo ne.Vienkartines kaukės chirurgam,medikams tik skirtos, apsaugoti ,kad operacijos metu prakaito lašas nenukristu ar skysčiams iš nosies sulaikyti. Nuo uzkrato neapsaugos tokios priemonės, tik laikinai, manau reikalinga parduoti kaukes ,kurios buvo seniai nupirktos medikams, seimui.Nes kaip kurių vienkartinių kaukių, pirktų vaistinėje ,melynas vaistu impregnuotas paviršius išbliukes,vadinasi jos buvo ilgai jau sandėlyje net isbluko vaistu spalva.

nustebęs

nustebęs portretas
Nieko sau, argi ne Tapino kolegos ir perpardavinėjo kaukes pirmo karantino metu už ne tris kartus ,bet gerokai didesnės kainas? Juk pats prisipažino.Dabar jis stebisi..??? .Na ir veidmainiai.Tegu geriau pasako kur dėjo surinktus pinigus iš žmonių,verslo ,juk priemonių nupirkotik už porą dešimčių tūkst,.eurų,o surinko 2 milijonus? Juokiasi puodas,kad katilas(tappkinas) juodas...???
VISI KOMENTARAI 59

Galerijos

Daugiau straipsnių