- Pranešimas spaudai
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Vegetaras L. Somovas – apie ruonio tartaro skonį ir maistą Indijoje: kartoti tikriausiai nenorėčiau
-
Vegetaras L. Somovas – apie ruonio tartaro skonį ir maistą Indijoje: kartoti tikriausiai nenorėčiau
-
Vegetaras L. Somovas – apie ruonio tartaro skonį ir maistą Indijoje: kartoti tikriausiai nenorėčiau
-
Vegetaras L. Somovas – apie ruonio tartaro skonį ir maistą Indijoje: kartoti tikriausiai nenorėčiau
Muzikos kūrėjas ir prodiuseris Leonas Somovas dėl savo talento vertinamas ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. Vis dėlto tik nedaugelis žino, kad toks pats aistringas ir atsidavęs kūrybai jis yra ir savo namų virtuvėje – tuomet, kai gamina. Tiesa, tam būtina viena sąlyga...
Leonas atskleidė savo mėgstamiausių ingredientų trejetuką: čili pipiras, uogienė ir riešutai.
„Man labai patinka gaminti, todėl virtuvė dažnai tampa mano atsipalaidavimo ir meditacijos kampeliu. Savo dieną mėgstu pradėti lengvais pusryčiais, pavyzdžiui, keptais kiaušiniais, kiaušiniene ar grikiais, kuriuos labai mėgstu. Prieš pradėdamas gaminti, aš visada susidėlioju produktus, o kai viską susiruošiu, leidžiu sau paimprovizuoti. Esu pastebėjęs, kad į virtuvę negalima eiti be nuotaikos. Jei nuotaika yra bloga, ir patiekalas tikrai nebus skanus. Kaip ir viską gyvenime, taip ir maistą reikia daryti tik su meile“, – mintimis dalinosi L. Somovas.
TV3 nuotr.
O kokią istoriją slepia mėgstamiausi jo ingredientai – riešutai, uogienė ir čili pipirai?
„Ne tik aš, bet ir mano vaikai labai mėgsta valgyti uogienę. O skaniausia uogienė, žinoma, yra daryta močiutės arba mamos. Kalbant apie riešutus, juos pamėgau vaikystėje, tačiau tuomet dažniausiai valgydavau lazdyno, o dabar labai mėgstu ir migdolus bei pistacijas. Tuo tarpu čili pamilau dėl aštrumo“, – pasakojo Leonas.
Buvo taip aštru, kad man net nutirpo pusė veido – visiškai jo nebejaučiau.
Tiesa, būtent su čili pipirais jis turi ir linksmų prisiminimų. „Visai neseniai buvau Indijoje, kur koncertavau ir dalyvavau meditacijos stovykloje. Tai buvo įdomi ir ilga kelionė. O, kaip daugelis žino, Indijoje gausu aštraus maisto. Vieną kartą vietinis indas pasiūlė man išbandyti tradicinę čili pakorą, tad aš ir paragavau. Buvo taip aštru, kad man net nutirpo pusė veido – visiškai jo nebejaučiau“, – tai prisiminęs juokėsi Leonas.
Tačiau daugelį labiausiai nustebino tai, kad nepaisant to, jog 7 metus daugiausiai stengiasi maitintis kaip vegetaras, L. Somovas visgi kartais suvalgo ir mėsos patiekalų.
„Septynerius metus esu vegetaras, tačiau būna atvejų, kai išvengti mėsos nepavyksta. Jei ateinu pas kažką į svečius, o ten būna paruošta vakarienė, kurios pagrindinis patiekalas yra iš mėsos, žinoma, iš pagarbos ir mandagumo to patiekalo paragauju. Tačiau, jei tik yra galimybė, stengiuosi mėsos nevalgyti“, – pasakojo Leonas.
Kelionėms neabejingas Leonas įvairiausias šalis neretai linkęs pažinti ir per jų virtuves. O tarp keisčiausių jo ragautų patiekalų puikuojasi net ruonio tartaras!
„Skonis labai priminė tiek tuno, tiek jautienos tartarą, tačiau man ši patirtis buvo labai keista – kartoti tikriausiai nenorėčiau“, – atviravo pašnekovas.
TV3 nuotr.
Leonas papasakojo apie džiugią naujieną, dar ne taip seniai nustebinusią visą Lietuvą. Šią vasarą, suvieniję jėgas su Juste Arlauskaite-Jazzu, jie ir vėl kartu pasirodys scenoje.
„Nuo to momento, kai nutraukėme bendrą veiklą, žmonės nuolatos mūsų klausdavo, kodėl kartu nebekuriame? Kadangi tų klausimų vis daugėjo, dėl mūsų nuostabių gerbėjų nusprendėme padaryti vienintelį koncertą. Susimatykime birželio 7 dieną Vingio parke. Bus smagu prisiminti mūsų pirmuosius kūrinius, kuriuos įrašinėjome dar tuomet, kai gyvenome Londone. Pažadame, kad tokių gražių prisiminimų koncerte bus tikrai labai daug“, – nepraleisti koncerto kvietė L. Somovas.
Negirdėtos ir įtraukiančios istorijos, atviri pokalbiai apie maistą ir kulinarines patirtis bei daug gardžių receptų – šeštadieniais, „Virtuvės istorijose“, 10 val. per TV3.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
J. Statkevičiaus sėkmės paslaptys: į kolekcijos pristatymą Paryžiuje vežėsi švęstą vandenį2
Vienas garsiausių Lietuvos dizainerių Juozas Statkevičius dar ne taip seniai pribloškė savo gerbėjus surengęs naujosios kolekcijos pristatymą Paryžiuje, o vėliau jį pakartodamas ir Vilniuje. TV3 laidoje „Pasaulis pagal moteris“ ži...
-
U. Siparės namuose jau sužibo įspūdinga eglė: nuo šiol mane vadina Kalėdų ambasadore7
„Didelio netikėtumo čia nėra – pas mane visada Kalėdos atkeliauja anksti“, – juokėsi jau šventiškai namus pasipuošusi televizijos laidų vedėja, naujoji LNK projekto „Kaukės“ detektyvė Ugnė Sipa...
-
Kam važiuoti į Laplandiją, jei turime Palangą?!3
Nuo jaukių vakarienių, pramogų šeimai iki energingų renginių ir fejerverkų – šventiniu laikotarpiu Palanga stengiasi patenkinti kiekvieno poreikius. Šiųmetis švenčių laukimas mylimiausiame kurorte prie jūros bus pers...
-
E. Dragūnas prisiminė skandalą sukėlusią frazę: man neleido nei pasisakyti, nei pasiaiškinti
2022 metais prasidėjus karui Ukrainoje, grupės „SEL“ lyderis Egidijus Dragūnas socialiniuose tinkluose pareiškė, jog šis žmonių gyvybes pasiglemžiantis reiškinys – „natūralus planetos išvalymas“...
-
A. Švilpauskas ir A. Oleinik atliko DNR tyrimą: norėjo įsitikinti, ar ne broliai
Lietuvos muzikos padangėje: naujas duetas, kokio muzikos mylėtojai jau seniai nematė ir negirdėjo! Du žinomi atlikėjai: Arnas Švilpauskas ir Anatolijus Oleinik suvienijo jėgas pasivadindami „NeBroliais“, dueto gimimui pasirinkdami tra...
-
Šveicarai balsuos dėl finansavimo 2025-ųjų „Eurovizijai“1
Bazelio rinkėjai sekmadienį spręs, ar galima išleisti dešimtis milijonų eurų viešųjų lėšų 2025-ųjų „Eurovizijos“ dainų konkursui organizuoti – oponentai šią galimybę vadina viešųjų i&s...
-
L. Suodaitis: maisto išmetimas man yra didelė nepagarba gamtai ir įdėtam darbui6
Žinomas verslininkas, LNK projekto „Kaukės“ penktojo sezono komisijos narys Laurynas Suodaitis neslepia – kulinarija yra jo aistra, tačiau maisto švaistymo problema jam kelia ne tik nerimą, bet ir daugybę klausimų. Kodėl pasauli...
-
Ragina naujai atrasti žiemišką Lietuvą
VšĮ „Keliauk Lietuvoje“ ragina keisti požiūrį į lietuvišką žiemą ir šaltąjį metų laiką skirti atradimams ir pažinčiai su dar neišbandytomis pramogomis. Siekdama paskatinti lietuvius keliauti po šal...
-
Naujas muzikinis projektas „Dovanota“ pristato pirmąjį savo kūrinį „Viena daina“1
„Dovanota“ – naujas projektas, įkvėptas sintezatorių skambesių bei šokių muzikos ir disco energijos. Jį įkūrė du Lietuvos naktinio gyvenimo scenos entuziastai: Ramūnas Tamošauskas (UraganiuS) ir Žilvinas Juodis (DJ Bl...
-
Šveicarijos regionas balsuos dėl išlaidų „šventvagiškai“ 2025 m. „Eurovizijai“3
Bazelio rinkėjai sekmadienį spręs, ar išleisti dešimtis milijonų dolerių 2025 metų „Eurovizijos“ dainų konkursui surengti, oponentai smerkia viešųjų lėšų „švaistymą“ nepadoriam muzikos reng...