V. Uspaskichas negaili aštrių žodžių karjeristėms: D. Grybauskaitė – viena nelaimingiausių moterų

  • Teksto dydis:

Europarlamentaras Viktoras Uspaskichas tikina, kad karjeristės nėra laimingos ir gyvena ne pagal savo prigimtį.  Su tokia politiko pozicija nesutinka ne vienerius metus vaikų priežiūra besirūpinantis tėtis Simonas Urbonas.

Europarlamentaras V. Uspaskichas LNK laidoje „Bučiuoju. Rūta“ aptarė ir aukščiausius valdžios postus užimančias moteris: „Noriu, kad Viktorijai Čmilytei-Nielsen pasisektų atlikti Seimo pirmininkės darbą, bet ji vis tiek nesugebės atlikti savo kaip mamos pareigų pilnai, vaikai jos pasiges.“ Ingridą Šimonytę V. Uspaskichas sakė mėgstantis kaip žmogų. Anot jo, ministrė pirmininkė pašventė gyvenimą karjerai ir nedalina savęs tarp darbo ir šeimos: „Aš nesu prieš, kad moterys, kurios neturi šeimos, darytų karjerą ar užimtų aukštus postus.“

O štai buvusiai šalies prezidentei Daliai Grybauskaitei V. Uspaskichas negaili kritikos ir tvirtina, kad ji yra viena nelaimingiausių Lietuvos moterų.

Anot jo, vyras ir moteris turi savo prigimtį. „Kas turi šeimoje gimdyti vaikus, kas turi maitinti vaiką krūtine? Ir jeigu moteris pagal savo paskirtį turi atlikti šiuos dalykus, tai klausimas – kada ji suspės siekti karjeros? Karjeristės neatlieka savo prigimtinės pareigos“, – tvirtino politikas.


Su tokia pozicija nesutiko Seimo narės Ievos Kačinskaitės-Urbonienės vyras, trijų vaikų tėvas Simonas Urbonas. Kol žmona kopia karjeros laiptais, S. Urbonas septynerius metus prižiūri vaikus.

„Man labai patinka, aš labai mėgstu stiprias moteris. Šįkart aš džiaugiuosi. Kai aš žiūriu į vyrus verslininkus, nesijaučiu norintis būti tokiu kaip jie – niekada nenorėjau. Man atrodo, kad tai kančia. Gal aš praeituose gyvenimuose gyvenau taip gerai, kad man dabar to nereikia. Aš save labai realizavau – noriu parodyti, kad tai gali būti misija ir kad tėvai nebijotų būti su savo vaikais“, – laidoje kalbėjo jis.

Anot vyro, gražiai ir jaunai moteriai nėra lengva kopti karjeros laiptais. Tad S. Urbonas savo žmonos nuogos nugaros skandalą vadina perėjimu iš mokinukės į moterį.

„Sakiau Ievai, kad politikoje iki tol ji buvo mokinukė. Dabar į ją pažiūrėjo kaip į moterį – po 15 metų politikoje. Vaikai iš jos nedarė vyresnės, nei nieko, jos protas, jos mokslas, jos bakalaurai, magistrai, – sakė S. Urbonas. – Jeigu ji būtų moteris karjeristė be vaikų, tai tokias mes mylim. Ir tokios yra kaip vyrai.“

S. Urbonas neslepia, kad žmona metus buvo atsitraukusi nuo politikos: „Buvo labai liūdnos akys. Ji, būdama namie, buvo visiškai nelaimingas žmogus. Tad man labai gera ją matyti, grįžtant iš darbo. Ji grįžta kaip bomba, labai įsikvėpusi.“


„Vyro prigimtinė realizacija yra padaryti moterį laimingą. Jis turi apsaugoti moterį nuo lyderystės, nuo sprendimų priėmimo. Ir kai vyras padaro moterį laimingą, jis pradeda realizuotis. Ir tada moteris pagal visatos struktūrą pradeda vyrą maitinti energija, žadinti jame vyriškumą, lyderiškumą“, – nuomonės vis tiek nekeitė V. Uspaskichas.

Anot jo, moteriai politika ar darbas turi būti tarsi pomėgis. „Ji neturi uždirbinėti pinigų“, – sakė V. Uspaskichas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ada

Ada portretas
Nelaimingesnio už vagi negali buti! Dar jis kitus vertina.

VIKTARAI, -- p a d a r y k

VIKTARAI, --  p a d a r y k  portretas
JĄ l a i m i n g a ! -- turėsi k a g e b i s t ų užnugarį

Ale tikrai

Ale tikrai portretas
Ta pati norėjau parašyti su tokia mėlyna nosim dar jis vardina kas laimingas kas ne
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių