V. Matačiūnaitė su Rūle bendravo iki pat mirties: jis sekmadienį atsiuntė savo dainų rankraščius

Žinoma atlikėja Vilija Matačiūnaitė buvo vienas iš tų nedaugelio žmonių, kurie rado raktą į Rolando Skripkaičio–Rūlės širdį 2005 m. realybės šou „Kelias į žvaigždes“ metu. Kauno.diena.lt susisiekus su žinoma atlikėja, paaiškėjo, jog jiedu artimus santykius palaikė iki pat lemtingo sekmadienio, kai buvo pasigesta vyro. „Mes esame bičiuliai labiau sielos lygmenyje“, – prisimindama artimą draugą sunkiai tramdė ašaras Vilija.

– Kodėl jūsų abiejų keliai po realybės šou susiklostė taip skirtingai –  jus matome, girdime, o Rūlės – ne?

– Nežinau. Nežinau, kieno tai sprendimas ar pasirinkimas. Taip yra.

– Koks buvo Rūlė?

– Labai kontroversiškas.

– Buvote vienas iš tų žmonių, kuriuos jis prisileido gana arti realybės šou metu. Kaip buvo iš tiesų?

– Mes ir dabar su juo bendravome.

Jis ieškojo gelmės, šviesos, matė daug neteisybės pasaulyje, paviršutiniškumo. Turbūt tai jį irgi labai slėgė.

– Kaip Rūlė gyveno pasibaigus realybės šou?

– Kaip jis gyveno iškart po realybės šou – nežinau. Jis man paskambino 2019 m. Tuo mane labai nustebindamas. Ir po to jau gana dažnai susisiekdavome, pasidalindavome kūrybinėmis mintimis. Mudu daug kalbėjome apie gyvenimo prasmę. Jo kontroversiškumas ir yra tame, kad jis turėjo norą gilintis į tam tikrus dalykus labai stipriai ir labai rimtai. O paskui staiga iš tos gelmės jis galėjo šauti į visiškai kitą pusę ir savo pamąstymus užbaigti tokiomis keistomis banalybėmis, kurios mane šokiruodavo. Jei jis veda pokalbį, aš prie jo prisiderinu: jis peršoka į žemišką lygmenį, tada ir aš į jį persijungiu. Jis gilaus pokalbio metu gali staiga pasakyti: „Ką tu čia nusipezi? Gyvenimas – ne apie tai!“. Jis man duodavo „stružkių“, jei aš kažkaip su juo nepataikydavau. Jis ieškojo gelmės, šviesos, matė daug neteisybės pasaulyje, paviršutiniškumo. Turbūt tai jį irgi labai slėgė.

– Rūlės mirtis galėjo būti savižudybė?

– Labai noriu tikėti, kad taip nebuvo.

– Ar jis palaikė santykius su dukra?

– Apie dukrą jis man pasakojo nedaug. Ir aš niekuomet nenorėjau lįsti į jo asmeninį gyvenimą. Mes esame bičiuliai labiau sielos lygmenyje. Mes bendravome daugiau apie dvasinius dalykus ir kūrybą. Kažkokios ribos buvo.

– Koks buvo Rūlės santykis su muzika paskutiniu metu?

– (Ilga pauzė, prasiveržė ligi šio klausimo tramdytos skausmo ašaros) Sekmadienį atsiuntė savo dainų rankraščius. O dar kelios dienos prieš tai sakė, kad kažkas, atrodo, beldžiasi, prašosi į hitus. Nežinau, kas atsitiko. Paskutinį mėnesį dėl mano užimtumo bendravome mažiau. Bet jis turėjo kūrybinių minčių, norėjo kurti bei leisti dainas.

Primename, kad ketvirtadienio rytą Lietuvą apskriejo liūdna žinia  – mirė 2005 m. muzikiniame realybės šou „Kelias į žvaigždes“ išgarsėjęs marijampolietis R. Skripkaitis-Rūlė.

Kauno.diena.lt susisiekus su Marijampolės pareigūnais, buvo patvirtinta, jog vyro kūnas rastas trečiadienį Šešupėje. Kaip teigė policijos atstovė Gintarė Navickaitė, žinomas vyras  buvo dingęs nuo rugsėjo 24 d., sekmadienio.

Trečiadienį jo šeimos nariai dėl to kreipėsi į policiją. Iškart buvo pradėta paieška. Ją vykdant ant Šešupės kranto buvo rasti R. Skripkaičio raktai, todėl buvo iškviesti narai.

Kiek vėliau, apie 17 val., vandenyje,1,5 metro gylyje, buvo rastas 1980 metų gimimo vyro kūnas, jis ištrauktas į krantą ir perduotas policijos pareigūnams.


Šiame straipsnyje: Vilja MatačiūnaitėRolandas Skripkaitis-Rūlėpagalbos telKelias į žvaigždesmirė Rūlė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ramune Daugeliene?

Ramune Daugeliene? portretas
Ir tau už tokius rašymus KD moka atlyginimą?

rule pizdule

rule pizdule portretas
laikrastis su ukrainos spalvu ranksluosciu turetu ivest savo nekrologu skyriu

aš portretas
antra diena vis apie savižudžius, kada bus gana?
VISI KOMENTARAI 47

Galerijos

Daugiau straipsnių