V. Diawara – plačiau apie buvusios žmonos sulaikymą: ji tik stovėjo ir rūkė cigaretę

  • Teksto dydis:

Pirmadienį žiniasklaidoje pasirodė pranešimai apie tai, kad sulaikyta verslininkė, žinomo dainininko Viktoro Diawaros buvusi sutuoktinė Živilė Diawara. Antradienį lakoniškai prabilusi moteris vėl atsitvėrė tylos siena. Buvusią sutuoktinę stojo ginti V. Diawara.

„Kaip patys vertinam? Yra kaip yra. Labai kvaila situacija. Net nežinau, ką pasakyti. Aš tiesiog galiu pasakyti, kad kažkada buvo normalu baudžiava, kažkada buvo normalu, kad moterys negali balsuoti, kad tualetai lauke buvo be kanalizacijos. Tikiuosi, kad kada nors reakcija į tokius dalykus bus nenormalu. Daug kur pasaulyje į tokius dalykus yra visiškai kitoks požiūris. Įstatymas yra įstatymas. Jis galioja visiems. Čia nereikia kažkokių special dalykų ar panašiai. Tiesiog pati situacija... “ – LNK sakė  V. Diawara.

Visas vaizdo įrašas – LNK reportaže:

– Jūsų nuomone, sulaikymas buvo perteklinė priemonė?

– Aš nesupratau, kas vyko. Žmogus stovėjo ir rūkė cigaretę, privažiavo policija ir pradėjo kratyti. Būtų žmogus rūkęs suktinę, girtas šlaistęsis, o ji stovėjo ir rūkė cigaretę, kalbėjo telefonu, o privažiuoja policija ir tiesiog pradeda kratyti žmogų. Ta prasme, kokioje mes šalyje gyvename, kas čia per nesąmonė? Kas čia iš viso yra? Tai, ką žiniasklaida rašė, kad Živilė kažkokia neadekvati buvo, yra absoliutus melas. Mes turime įrodymų. Nes viskas vyko ten, kur filmuojama. Žmogus stovėjo, kalbėjo telefonu, rūkė cigaretę, o policija pradėjo tašes kratyti ir panašiai. Ar tai yra normalu? Nežinau.

Dėl to, kad teko areštinėje praleisti naktį, tai čia iš viso yra kosmosas. Ta prasme, taip, Živilė yra mano žmona, gal aš emociškai reaguoju, bet Lietuvoje žmonės už 0,1 gramo, pusę gramo turi bylinėtis pusmetį, atrodo lyg Lietuvos policija neturi, ką veikti. Žinau, kiek tokia byla kainuoja mokesčių mokėtojams. Bet tebūnie...Jei taip yra gerai, tebūnie gerai.

Žmogus stovėjo, kalbėjo telefonu, rūkė cigaretę, o policija pradėjo tašes kratyti ir panašiai. Ar tai yra normalu?

Galiu paklausti, kaip Živilė šiuo metu laikosi?

– Živilė yra labai stipri moteris, Živilė nėra nusikaltėlė ir viskas bus gerai. Ta prasme bus procesas, viskas praeis ir tikiuosi greit pamiršime šią nesąmoningą istoriją. Tikiuosi, kad Lietuvoje greitu laiku nereikės apie tokius dalykus kalbėti. 


„Kokie veiksmai gali iššaukti viešoje vietoje pareigūnų dėmesį?“ – žurnalistė teiravosi  Vilniaus II-ojo policijos komisariato viršininko Erik Jalovik.

„Policijos įstatymo penktas straipsnis numato uždavinius policijos pareigūnams. Vienas iš uždavinių yra viešosios tvarkos ir visuomenės saugumo užtikrinimas. Pareigūnų pareiga – proaktyviais veiksmais užtikrinti, kad visuomenės saugumas būtų užtikrintas. Tam reikalui jie gali panaudoti tam tikrus veiksmus ir esant įtarimui, kad yra daroma ar planuojama daryti administracinių taisyklių pažeidimas ar nusikalstama veika, gali imtis aktyvių veiksmų ir tą asmenį patikrinti. Tokiais veiksmais pareigūnai gali atkreipti dėmesį į tam tikrus neatitinkančius normalios fiziologinės būsenos indikatorius ir tokį asmenį patikrinti“, – sakė E.Jalovik. 

Primename, kad žinia apie verslininkės sulaikymą pasirodė pirmadienį. Pasak Vilniaus pareigūnų, lapkričio 17 d. apie 22 val. Vilniuje, Švitrigailos gatvėje, vidiniame namo kieme, pareigūnai pamatė įtartinai besielgiančią moterį. Nuspręsta ją patikrinti.

Anot pareigūnų, moters, gimusios 1979-aisiais, dalinės apžiūros metu rankinėje rasta metalinė dėžutė su augalinės kilmės galimai narkotinių medžiagų liekanomis. Taip pat vienas polietileninis maišelis su, kaip įtariama, narkotine medžiaga (įtariama, kad haliucinogeniniais grybais).

Kaip buvo pranešta, verslininkė nakčiai buvo uždaryta į areštinę.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

„Dabar nenoriu komentuoti, noriu atsigauti po visko, po šoko, po to, kas buvo uždrėbta man. <...> Nenoriu komentuoti, nenoriu pakenkti tyrimui. Manau, viską sužinosite vėliau“, – portalui lrt.lt antradienį pasakė Ž. Diawara ir su žiniasklaida nebebendravo.

Portalui kauno.diena.lt antradienį pavyko susiekti su buvusiu Živilės sutuoktiniu V. Diawara. Išgirdęs klausimą apie tai, kaip jis pats reaguoja į situaciją, vyras džentelmeniškai nukirto „Nieko nekomentuosiu“, – ir pridūrė: „Žiniasklaidoje buvo parašyta, kad mano žmona neadekvačiai elgėsi. Tai – visiška melagystė. Tik tiek galiu pasakyti.“

„O ką galite pasakyti apie tarp Živilės asmeninių daiktų neva rastas įtartinas medžiagas?“ – teiravosi portalo kauno.diena.lt. žurnalistai.

„Aš nieko nekomentuosiu. Vyksta ikiteisminis tyrimas. Ne mano reikalai. Čia yra Živilės Diawaros reikalas. Jeigu ji norės pakomentuoti, ji pakomentuos. Tikrai nieko nekomentuosiu. Žmonos telefono numerio neduosiu, abejoju, kad ir ji dabar kažką komentuos“, – sakė vyras.

Žinomos moters sulaikymas dėl rastų galimai narkotinių medžiagų supykdė Seimo nares, Laisvės frakcijos atstoves Ievą Pakarklytę ir Morganą Danielę.

„Absurdiška, apgailėtina ir labai labai pikta, kai valstybės resursai yra švaistomi ir žmonės persekiojami pagal BK straipsnius už mažareikšmius nusižengimus“, – savo feisbuko paskyroje parašė I. Pakarklytė.

Pasipiktinimo savo feisbuko paskyroje neslėpė ir M. Danielė: „Toliau vyksta kova su „kriminaliniais nusikaltėliais“. Kiek dar Seimas lauks su įstatymų pakeitimais ir kiek dar gyvensime šiame absurde?“



NAUJAUSI KOMENTARAI

DIEDUKAS

DIEDUKAS portretas
KOL NEVĖLU REIKIA ATIMTI VAIKUS.TURĖJOM NARKOMANUS,TAI MANTUKAS JAU ILSISI.ATA

Balsas

Balsas portretas
Bausti kaip ir visus,tuom prasikaltusius. Butinai pasidometi vaiku gyvenimu,kazin ar tokia motina gali juos aukleti!?

Rolland

Rolland portretas
Ka ji meluoja, jie zolininkai nuo senu laiku. O dabar iesko pagalbos pas tokius pacius zolininkus "Laisves partijoj" ju visu vieta uz grotu, narkomanai.
VISI KOMENTARAI 102

Galerijos

Daugiau straipsnių