A. Užkalnis apie „Didįjį šeimos gynimo maršą“: tai ne ta Lietuvos dalis, šalia kurios norisi būti

  • Teksto dydis:

Šeštadienio popietę sostinę pasiekė nuo Klaipėdos judėjusi „Didžiojo šeimos gynimo maršo“ kolona. Apie šį maršą kiek anksčiau nuomonę išreiškė ir politikai, ir gyventojai, ir žinomi žmonės. Rašytojas ir žurnalistas Andrius Užkalnis išreiškė nuomonę apie proteste dalyvaujančius žmones. Pasak žinomo vyro, tai ne ta Lietuvos dalis, šalia kurios norisi būti.

„Kodėl tiek rašiau apie maršą. Ne todėl, kad baugintų. Net tie, kas rašė ir žadėjo į galvą, realybėje nėra grėsmingi. Ten agresijos maža, daugiau nesaugumo, pasimetimo ir liūdesio, o agresija ten yra nukreipta į pačius save. Ne todėl, kad mokėtų. Žinau, tiems, kas parduotų bet ką, visad vaidenasi nupirkti autoriai, bet aš uždirbu pakankamai iš kitur. Ne tik todėl, kad palinksminčiau skaitytojus. To yra, ir tai yra mano darbo dalis: kai matai stereotipus, rašytojo darbas juos išnaudoti, perkreipti, apšviesti juokingomis šviesomis ir iš jų padaryti pramogą. Jei kas nuo to įsižeidžia – tai jų pasirinkimas. Bet pagrindinė priežastis yra tokia, kad nenoriu, kad kalbėtų mano vardu tie, kas skleidžia neapykantą ir nori kištis į kitų gyvenimus. „Mes – tauta“, sako jie, bet aš irgi tauta, ne prastesnė už jus, ir gėjai yra mūsų tauta, ir vakar atvažiavęs ukrainiečių ar rusų imigrantas irgi jau yra mūsų tauta. Dabar ir šiandien, o ne tada, kai išlaikys egzaminą ar gaus kokį antspaudą“, – socialiniame tinkle rašė A. Užkalnis.

Aš pakankamai daug girdėjau nekviestų rekomendacijų apie tai, su kuo man gyventi ir ką man galima ir nereikia mylėti.

Rašytojas taip pat pasidalijo mintimis ir apie šeimos sampratą. „Mano šeima yra pilnavertė šeima, tada, kai aš ir Fausta ją tokia laiko, o ne tada, kai mums leis vėliavom mojuojantys reguliuotojai. Ne blogesnė negu jūsų. Dar šiek tiek geresnė, nes mes nelendam kitiems aiškinti, kokios jų šeimos turi būti, kokios yra teisingos, tradicinės, prisidedančios prie moralės ar auklėjančios vaikus per kombinezoną. Aš pakankamai daug girdėjau nekviestų rekomendacijų apie tai, su kuo man gyventi ir ką man galima ir nereikia mylėti. Šiais laikais nebeužgauna ir kelia juoką, tačiau ne visi yra labai stiprūs, kad jų nepaveiktų piktų svetimo gyvenimo tvarkdarių bliovimai. Laikai, kai senos tarkos gatvėse lįsdavo prie nepažįstamų jaunų tėvų ir liepdavo vaikui užrišti šaliką, jau praėjo. Dabar taip bandančias daryti švabras mandagiai pasiųstų“, – feisbuke rašė vyras.

„Taip, parke šiandien susirinks mano Lietuvos dalis, kuriai nereikia nei mano leidimo, nei palaiminimo, nei apskritai mano nuomonės (nebūčiau dėl nuomonės visgi labai tikras, nes daugelis jų labai aktyviai ateina pas mane). Bet tai ne ta Lietuvos dalis, šalia kurios norisi būti. Manau, jie panašiai gali pasakyti ir apie mane, nors vėlgi, nebūčiau dėl to tikras, nes bendrauja ir glaustosi jie tikrai aistringai. Jeigu tik jiems nuo to malonu, man negaila“, – įrašą socialiniame tinkle baigė A. Užkalnis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Donce

Donce portretas
Na,taip ponas,gal ir teisingai,ne tik tie su vėliavomis,bet ir ne seimas sprendžia kas yra šeima,jeigu aš gyvendamas su kate ir žiurkėnu jaučiuosi kaip šeimoje,tai ir yra mano šeima nes aš taip manau,man bereikia kažkokio tai popierėlio iš valstybės,kuris tai patvirtintų.

Jonas

Jonas portretas
Abejoju , kad ta Lietuvos dalis labai troksta , kad ponas uzupakalnis butu ju tarpe :))

Jonas

Jonas portretas
Tas uzpakalnis , padlaizys , prisitaikelis , lenda i kozna si...kna , kad tik moketu pinigelius , kaip tas judas.....
VISI KOMENTARAI 134

Galerijos

Daugiau straipsnių