„Tarp pilkų debesų“ tapo populiariausiu visų laikų filmu Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Neseniai kino ekranus ir žiūrovų širdis užkariavusi juosta „Tarp pilkų debesų“ šiuo metu vis dar keliauja po pasaulį, skleisdama rašytojos Rūtos Šepetys papasakotą kvapą gniaužiančią istoriją apie tremtį. Tai, jog ji išties ypatinga įrodo ir rekordiniai skaičiai – vasario pradžioje paskelbta, jog istorinė drama tapo daugiausiai pajamų surinkusiu visų laikų filmu Lietuvoje, į antrą vietą išstumdama komediją „Trys milijonai eurų“.

„Tai pirmasis istorinis filmas po „Tadas Blinda. Pradžia“, kuriam pavyko pranokti lietuvių taip mėgstamas komedijas. Dabar matome, kad švenčiant nepriklausomybės šimtmetį, Lietuvos žiūrovai ir vėl renkasi rimtesnį žanrą – istorinę dramą. Smagu dar ir tai, kad „Tarp pilkų debesų“ buvo žiūrimas visoje Lietuvoje. Kai kurie žanrai išsiskiria tuo, kad tokius filmus žiūri tik didesniųjų miestų gyventojai. O šią juostą žiūrėjo ir mažesniuose miesteliuose, ir senas, ir jaunas“, – sako prodiuseris Žilvinas Naujokas.

„Tarp pilkų debesų“ iš viso surinko jau beveik 1,4 mln. eurų pajamų, dramą pamatė daugiau nei 255 tūkstančiai žiūrovų.

„Džiaugiuosi matydamas, kad lietuviams yra itin brangi jų šalies istorija. Mums, kūrėjams, tai didžiausias atlygis už darbą. Be to, tai puikus pavyzdys, kad žiūrovus gali sudominti ir istorinė drama, o ne tik lengvos komedijos. Ypatingai džiugu, jog apie istorinius įvykius sužino bei jautriai reaguoja jaunoji karta“, – prodiuserį papildo „Tarp pilkų debesų“ režisierius Marius Markevičius.

Organizatorių nuotr.

Filmui tęsiant kelionę po Lietuvą, sausio mėnesį įvyko jo premjera JAV bei Kanadoje, o vėliau R. Šepetys bestselerio ekranizaciją pamatys kitos Europos šalys, Australija. Vis dar nespėjusiems pamatyti filmo – džiugi žinia: nuo vasario 16 dienos juosta pasirodys legaliose videonuomos platformose “Telia” bei “Žmonės cinema”.

„Filmo pagrindinis tikslas buvo ne tiek atkurti tikslius istorinius įvykius, kiek pasinaudojant knygoje pasakojama istorija kino kalba lietuviams priminti svarbius istorinius įvykius, pabrėžti jų stiprų identitetą bei norą išgyventi. Dėl to ir esame čia dabar, po daugiau nei šimto metų nepriklausomybės, nepalaužti, išlikę ir kupini svajonių ir vilčių, kaip ir pagrindinė filmo herojė Lina“, – sako Ž. Naujokas.

Populiariausių visų laikų Lietuvos kino teatruose filmų penketuke šiuo metu karaliauja net keturi lietuviški filmai. Po „Tarp pilkų debesų“ ir „Trys milijonai eurų“ pagal žiūrimumą ir uždirbtus pinigus rikiuojasi „Redirected/ Už Lietuvą!“, „Klasės susitikimas: berniukai sugrįžta!“ bei vienintelė užsienietiška juosta „Bohemijos rapsodija“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo...

Jo... portretas
Taip ir nespejau pamatyti filmo,,Tarp pilku debesu".Gal kas zino ,kur Kaune galima nusipirkti kasete,o gal dar ji rodys,kaip pamatyti???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių