T. Swift gerbėjai šokiruoti: tik vėliau supratome, kas galėjo mums nutikti

Teroro pavojus Austrijoje – užkardyti masiniai išpuoliai. Suimti du jaunuoliai 17 ir 19 metų, kurie ruošėsi mačetėmis ir peiliais bei savadarbiais sprogmenimis atakuoti vietas, kur renkasi minios. „Islamo valstybei“ prisiekusiųjų taikiniu turėjo būti ir muzikos žvaigždės Taylor Swift koncertai. Tad dėl saugumo, visi trys sostinėje Vienoje suplanuoti jos koncertai atšaukti.

 

T. Swift gerbėjams – smūgis. Popmuzikos dievaitė Ernsto Happelio stadione nekoncertuos.

Austrijos saugumas praneša: stadione teroristai planavo išpuolį, tad dėl visų saugumo sostinėje Vienoje neįvyks nė vienas iš trijų planuotų koncertų: ketvirtadienį, penktadienį ir šeštadienį.

Policija pranešė suėmusi ir du išpuolių planuotojus: 19-metį austrą (albanų ir šiaurės makedoniečių kilmės), jis internete prisiekė „Islamo valstybei“, kitas – 17-metis, ir šis radikalizavosi interneto forumuose.

„19-metis, pagrindinis kaltinamasis, planavo teroro išpuolį per vieną, šiandien Vienoje turėjusių prasidėti, T. Swift koncertų. Tokie koncertai atitinka islamistų išpuolių, pavyzdžiui, 2017-ais metais Mančesteryje, profilį“, – kalbėjo Austrijos saugumo ir žvalgybos vadovas Omar Haijawi-Pirchner.

Jaunuoliai norėjo nužudyti kuo daugiau žmonių prie stadiono, panaudoję peilius ar savadarbius sprogmenis. Beje, 19-metis cheminių medžiagų prisivogė iš laboratorijos, kur dirbo.

„Radome cheminių medžiagų, skysčių, sprogstamųjų įtaisų, kitos įrangos. Naudotas vandenilio peroksidas ir sprogmuo gamintas. 19-metis pats prisipažino“, – informavo viešojo saugumo generalinis direktorius Franz Ruf.

„Jo tikslas buvo nusižudant sunaikinti kuo daug žmonių per koncertą šiandien arba rytoj“, – teigė Austrijos saugumo ir žvalgybos vadovas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Grėsmė buvo „labai rimta“ – patvirtino ir Austrijos valdžia.

„Apibendrinant: padėtis buvo rimta ir yra rimta. Tačiau galime pasakyti, tragedijos pavyko išvengti“, – konstatavo Austrijos vidaus reikalų ministras Gerhard Karner.

Į T. Swift koncertus Vienoje per tris vakarus, skaičiuojama, būtų atėję iki 200 tūkst. žmonių.

„Swifties“ praminti T. Swift gerbėjai neslepia – jie šokiruoti.

„Be galo liūdna, bet reikia pagirti gerą policijos darbą, juk geriau atšaukti, nei įvyktų nelaimė“, – sakė Taylor Swift gerbėjas Dean Sommer.

„Tai daugiau nei šokas. Parodžiau naujieną draugei, o ji pagalvojo, kad ją maustau. Mes taip laukėme koncerto, tiek svajojome. Ir tik vėliau supratome, kas galėjo mums nutikti. Tuomet verkėme“, – pasakojo T. Swift gerbėja Lea Kloss.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Reikejo vietoj Sfift jiems i koncerta nusiust koki Radzi ar Siskauska- teroristai patys kaukdami pabegtu

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Pavėluota - jau visoje Europoje tų "skarmaluotųjų" Europoje spalvotųjų tiek prisiveisė, kad neliko ir tos šalies bendruomenių! Ar gali atvykusiųjų vaikai gimdami įgyti tos šalies pilietybę, kur apsigyveno jų tėvai? Ar nereikia keisti Europis šalių kvailus įstatymus, kad atvykusiųjų kūdikiai gimdami galėtų tik paveldėti savo tėvų pilietybes? Juk tai būtų treisingiausias kelias į mūsų saugumą! Ir kodėl viršijamas 10% šalies bendruomenės atvykusiųjų skaičius? bendruonenes! Ką per tiek metų nuveikė tuo klausimu jūsų išrinktieji (dauguma mūsų jų nerinkome) Juknevičienė, Kubilius, Auštrevičius ir kiti "trūnijantys"Briuselyje"? Ką nuveiks toks žioplas Saudargiukas or kitų "žymių" tėvų sūneliai? Per juos ateis krachas ir į Lietuvą!

Jau pavėlavot, jau nutiko.

Jau pavėlavot, jau nutiko. portretas
Negi nesuprantat naivuoliai, kad čia antru galu atsisuka Europinė emigrantų politika, prisileiskit dar daugiau ir vilko dėsnis lauks už kiekvieno kampo.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių