Švedijos princas Carlas Philipas su žmona susilaukė sūnaus

  • Teksto dydis:

Švedijos princesė Sofia, ketvirto žmogaus eilėje į sostą princo Carlo Philipo (Karlo Filipo) sutuoktinė, antradienį pagimdė berniuką.

„Mano žmonai ir man tai nuostabi diena, pilna emocijų“, – sakė Carlas Philipas spaudos konferencijoje gimus poros pirmagimiui, kuris bus penktas žmogus eilėje į Švedijos sostą.

Kūdikis sveria 3,6 kg ir yra 49 cm ūgio, pridūrė princas. Ir 31 metų princesės Sofios, ir naujagimio sveikata gera, anksčiau paskelbė rūmai, kurių pareiškime naujagimio lytis nebuvo paminėta. Carlas Philipas vėliau reporteriams prie Danderydo ligoninės šalia Stokholmo sakė, kad gimė „mažytis vyrukas“.

36 metų Carlas Philipas yra antras iš trijų karaliaus Carlo XVI Gustafo (Karlo XVI Gustafo) ir karalienės Silvios (Silvijos) vaikų ir vienintelis jų sūnus.

Sosto įpėdinė yra vyriausioji dukra princesė Victoria (Viktorija).

Carlas Philipas Sofią Hellqvist (Sofiją Helkvist), buvusią televizijos realybės šou „Paradise Hotel“ dalyvę, vedė pernai birželį. Ji garsi ir tuo, kad būdama 20-ies iki pusės nuoga su smaugliu fotografavosi vienam vyrų žurnalui. Vėliau ji studijavo buhalteriją Niujorke ir tapo jogos mokytoja, be to, dirbo padavėja, o paskui grįžo į Švediją. Sofia vadovavo nevyriausybinei organizacijai, padedančiai skurstantiems Pietų Afrikos vaikams, kurią įsteigė 2010 metais, padirbėjusi Afrikoje kaip labdaros darbuotoja, bet po vedybų atsisakė to vaidmens, kad galėtų sutelkti dėmesį karališkosioms pareigoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių