Švedijoje užpuolimu kaltinamas JAV reperis ASAP Rocky teigė gynęsis

  • Teksto dydis:

JAV reperis ASAP Rocky (ASAP Rokis), antradienį stojęs prieš Švedijos teismą, pradėjusį nagrinėti diplomatinę įtampą pakursčiusią ir jo gerbėjus supykdžiusią bylą dėl užpuolimo, savo kaltės nepripažino ir tvirtino, kad gynėsi.

30-metis reperis, kurio tikrasis vardas yra Rakimas Mayersas (Rakimas Majersas), buvo suimtas liepos 3 dieną kartu su dar trimis žmonėmis po birželio 30-ąją Stokholme kilusių gatvės muštynių. Vienas iš sulaikytųjų, reperio asmens sargybinis, vėliau buvo paleistas.

Dalis muštynių matyti mėgėjiškame vaizdo įraše, paviešintame apie žvaigždes rašančio JAV portalo TMZ. Šioje medžiagoje, regis, matyti, kaip 30 metų ASAP Rocky su didele jėga parbloškia ant žemės jaunuolį.

Atlikėjas, kuriam nuteisimo atveju grėstų dvejų metų laisvės atėmimo bausmė, pareiškė, kad gynėsi ir kad taip sureagavo į ieškovo priekabiavimą bei provokacijas.

Stokholmo apygardos teismo posėdis prasidėjo 9 val. 30 min. vietos (10 val. 30 min. Lietuvos) laiku.

Žalius marškinėlius ir treningo kelnes dėvėjusį ASAP Rocky į teismo salę palydėjo advokatas Slobodanas Jovičičius.

S. Jovičičius pareiškė teismui, kad jo klientas gynėsi.

„Jis pripažįsta, kad parbloškė ieškovą ant žemės, kad užmynė jam ant rankos ir smogė kumščiu arba stumtelėjo jam petį“, – teisme sakė R. Mayerso advokatas ir pavadino tokius veiksmus „savigyna“.

Reperio motina Renee Black (Renė Blek) anksčiau buvo pastebėta įeinanti į teismo pastatą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių