Stano paatviravo apie kovą su vėžiu: ne aš vienas jaučiuosi kaltas, kad susirgau

  • Teksto dydis:

LRT televizijos laidos „Gyvenimo spalvos“ herojumi šį trečiadienį taps muzikantas, kompozitorius Stanislavas Stavickis-Stano, dieną praleidęs kaip Raudonojo kryžiaus savanoris. Stanislavas aplankys buvusią M. K. Čiurlionio menų mokyklos lietuvių kalbos mokytoją Aleksandrą, žymaus Lietuvos rašytojo Vinco Mykolaičio-Putino studentę.

Susitikimas su Aleksandra jam primins ir jo paties močiutę. „Visas butas – ir kambarys, ir kvapas, ir vaizdai man priminė močiutę. Pas ją taip pat lankydavausi. Retai. Kartą per savaitę“, – pasakos žinomas vyras.

„Labiausiai mane nudžiugino tai, prie ko ir pats po truputį artėju, – kad reikia stengtis matyti gėrį gyvenime. Blogio vienareikšmiškai daug. Ypač žmonės, išgyvenę gūdžiausią sovietmetį, gerai žino, kad blogio gyvenime – nors kibirais semk. Neišsemsi. Jei pradėsi apie jį mąstyti, kelias nuves į niekur. Reikia matyti gerus dalykus“, – įkvepiančios pažinties įspūdžiais dalysis S. Stavickis-Stano.

Neseniai atvirą knygą apie savo paties ligą ir kovą su ja išleidęs Stano tapo onkologinėmis ligomis sergančiųjų ambasadoriumi. Pradėjęs viešai kalbėti apie savo išgyvenimus, jis tikisi taip padėti kitiems. „Jei pasakai, kad tau vėžys, žmogus iš karto į tave žiūri kaip į būsimą lavoną. To neįmanoma išmušti iš galvų. Baisiausia, kad ir pats pirmosiomis savaitėmis taip galvoji. Ne aš vienas bijau, kad apie ligą sužinos žurnalistai ar giminės. Ne aš vienas jaučiuosi kaltas dėl to. Ne man vienam gėda. Tai daugumai artimas jausmas. Todėl apie tai reikia kalbėti“, – laidoje sakys S. Stavickis-Stano.

Laida „Gyvenimo spalvos“ rodoma trečiadieniais 19.30 val. per LRT televiziją. Sėkmingi žinomi Lietuvos žmonės dienai tampa skirtingų sričių savanoriais. Dalydamiesi savo gyvenimo patirtimi ir laiku jie ne tik padeda sėkmės stokojantiems, bet ir patys iš naujo susipažįsta su savimi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne, neteisingai.:

Ne, neteisingai.: portretas
Tik skystablauzdis žliumba gali save kaltint dėl ko nors kas nuo jo nepriklauso. Per daug gaili savęs? Tai nors nerodyk to verksny.

koks as šaunuolis!

koks as šaunuolis!  portretas
Kaip tasibodo tas verksnys su savo vėžiu besireklamuodamas, apgailetinas žmogaus.

Anonimas

Anonimas portretas
Prie ko tas sovietmetis.Dabar atsieit lengva. Kur eini visur turi neštis daug pinigų. Ne vieną du ar tris eurus. O ligos visus paima. Anksčiau ar vėliau. Neklausia tu nori ar ne.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių