Šeštadienį Roterdame skambės „Eurovizijos 2021“ finalo dainos

  • Teksto dydis:

Po dvejų metų pertraukos Nyderlanduose vėl gyvai skambės „Eurovizijos“ muzikos konkurso finalo dainos.

Teisę surengti konkursą Nyderlandams laimėjo 2019 metų finale triumfavęs šios šalies atstovas Duncanas Laurence'as su daina „Arcade“, tačiau pernai pasaulį užlupus COVID-19 pandemijai, „Eurovizija“ buvo atšaukta.

Šeštadienio vakarą Roterdamo „Ahoy“ arenoje iš viso pasirodys 26 šalių atstovai – po dešimt atrinktų iš abiejų pusfinalių ir dar šeši iš Jungtinės Karalystės, Ispanijos, Italijos, Vokietijos, Prancūzijos, Nyderlandų.

Po pirmojo pusfinalio buvo atrinktos Lietuvos, Rusijos, Švedijos, Kipro, Norvegijos, Belgijos, Izraelio, Azerbaidžano, Ukrainos ir Maltos dainos. Iš antrojo pusfinalio į finalą žengė Albanija, Serbija, Bulgarija, Moldova, Portugalija, Islandija, San Marinas, Šveicarija, Graikija ir Suomija.

Prie ekranų vakare priglus ir geltonosios bangos užlieta Lietuva – mūsų šaliai atstovaujantys „The Roop“ su uždegančia daina „Discoteque“ pasirodys aštuoniolikti.

Konkurso finale du atskirus taškų rinkinius išdalins tiek profesionalų komisija, tiek žiūrovai. Po žiūrovų balsavimo telefonu, trumposiomis žinutėmis ar oficialia programėle, vedėjai po vieną kartą skambins į visas konkurse dalyvaujančias šalis ir sužinos, kiek taškų (1-8, 10, 12) ir kam skyrė kiekvienos šalies profesionalų komisija. Paskelbus visų šalių komisijų įvertinimus, vedėjai praneš, kiek bendrai žiūrovų taškų surinko kiekviena šalis, pradedant nuo mažiausiai balų pelniusios ir baigiant žiūrovų favorite.

Lietuvos „eurovizinius“ balus šiemet skelbs Andrius Mamontovas. Jo vardas jau įrašytas į Lietuvos „eurovizinę“ istoriją: 2006-aisiais jo suburta Lietuvos muzikos žvaigždžių komanda „LT United“ su daina „We Are The Winners“ užėmė šeštąją vietą „Eurovizijoje“. Tai – iki šiol geriausias Lietuvos pasiekimas didžiausiame pasaulyje dainų konkurse.

„Eurovizijos“ muzikinis konkursas pradėtas rengti nuo 1956 m. ir yra vienas populiariausių ne sporto renginių visame pasaulyje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zinantis

Zinantis portretas
5-7 vietos.

Anonimas

Anonimas portretas
ale tu kvanktelejas modieriau ane, vis blokuoji, bet su kitu kompu kada rasau neblokuoji ar nesugebi blokuot,reiks ir toliau reklamuot tavuosius blokavimus delpy, lai zino visi kaip diena blokuoja straipsnius skaitymui

Anonimas

Anonimas portretas
o dienos modieriai Verygos pacientai
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių