Saviizoliacijoje esantis M. Levickis liko nebalsavęs: namuose komisija nepasirodė

  • Teksto dydis:

Šiuo metu saviizoliacijoje esantis akordeonistas Martynas Levickis neslepia esantis nusivylęs gerovės valstybe ir kalbomis apie žmogaus teises. Nors žinomas vyras teigė iš anksto pranešęs, jog dėl esamų suvaržymų norįs balsuoti namuose, rinkimų komisijos narių, deja, taip ir nesulaukė.

Komisijos narių nesulaukė

„Šią savaitę po septynių mėnesių pertraukos aš turėjau galimybę groti užsienio publikai. Septynių mėnesių tyla scenose už Lietuvos ribų man – jau neįprastas dalykas. Vis dėlto, didžiąją dalį savo karjeros aš kuriu užsienyje. Tad ši koncertinė kelionė užsienin man buvo svarbus įvykis. Užsienis netolimas, kaimyniškas. Dalyvavau festivalyje Lenkijoje. Jau prieš išvykdamas žinojau, kad grįžtant gresia didelė tikimybė atsidurti saviizoliacijoje. Ir šiandien jau trečioji jos diena. Be to, tai juk ir rinkimų diena, kurioje aš nedalyvausiu“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašo M. Levickis.

Tvirtinam, kad kuriam kažkokią gerovę. Gerovė būtent ir prasideda nuo pagarbos sau ir kitam, na, ir dar drambliui kambaryje.

Žinomas akordeonistas teigė iš anksto suvokęs, kas Seimo rinkimų dieną dėl minėtų suvaržymų galįs netekti balso teisės, todėl dar trečiadienį kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK) prašydamas leisti balsuoti namuose dėl saviizoliacijos.

„Prašymas buvo gautas – ir tai buvo visa inforamcija gauta iš VRK. Daugiau nieko. Vakar vakare supratau, kad ta pilietinė pareiga bei teisė ėmė ir išgaravo. Ta pilietinė pareiga ir teisė, mane šitaip spaudusi iš vidaus, kai stebėdamas partijų atstovų debatus kankinausi suvokdamas, kad šiemet neturiu, kam skirti balso, nes vienais netikiu, antri – beviltiški, o treti neatitinka mano įsitikinimų, dėl kažkieno aplaidumo buvo šlykščiai iš manęs atimta, pavogta. Šlykščiau yra tai, kad žiūrėdamas paskutiniuosius debatus aš šiaip ne taip save įtikinau už ką balsuoti aš sau galiu leisti, sakykime, iš bėdos susikonstravau savo pasirinkimą, vardan tos pareigos. Ir tai veltui, nes niekam nerūpi“, – apmaudo neslėpė M. Levickis pridurdamas, jog kalbos apie gerovės valstybę ir žmonių teises joje yra paistalai.

Atsižvelgiant į tai, kas nutiko, apmaudu, sakė jis, kad net ir po 30 metų valstybės kūrimo, mūsų tauta nemato dramblio kambaryje, kaip mėgsta sakyti anglai. „Tvirtinam, kad kuriam kažkokią gerovę. Gerovė būtent ir prasideda nuo pagarbos sau ir kitam, na, ir dar drambliui kambaryje“, – reziumavo M. Levickis.

VRK žada išsiaiškinti

Kaip skelbė BNS, VRK žada išsiaiškinti visus pranešimus, kai saviizoliacijoje esantys žmonės informavo nesulaukę rinkimų komisijų narių.

VRK atstovė žiniasklaidai Indrė Ramanavičienė BNS sekmadienį sakė, kad iki šiol sulaukta šešių tokių pranešimų, visi šie atvejai bus detaliai ištirti.

Pasak VRK atstovės, šiais metais piliečius namuose lankančių rinkimų organizatorių krūvis gerokai išaugo, nes namuose balsuoti užsiregistravo beveik ketvirtadaliu daugiau žmonių nei per Seimo rinkimus 2016 metais.

„Šiemet namuose balsuoti užsiregistravo 22 proc. daugiau rinkėjų nei prieš ketverius metus 2016 metais. Šiemet balsuoti namuose teisę turi 106  tūkst. 842 žmonės, prieš ketverius metus tokių piliečių mes turėjome 87 tūkst. 433“, – BNS teigė rinkimų komisijos atstovė.

„Krūvis rinkimų komisijoms, kurios vaikšto į namus ir organizuoja balsavimą namuose, yra padidėjęs ir galėjo atsirasti keletas pavienių atvejų, kur rinkimų komisijos neapsilankė“, – teigė ji.

„Manome, kad tai yra pavieniai atvejai. Šiuo metu turime šešis kreipimusis iš žmonių, kurie norėjo balsuoti būdami saviizoliacijoje ir pas kuriuos nebuvo atvykę. Tikslinamės, ar yra daugiau atvejų ir aiškinsimės kiekvieną atvejį konkrečiai“, – sakė I. Ramanavičienė.

Šeštadienį pasirodė pranešimų, kad keli dėl koronaviruso saviizoliacijoje esantys žmonės nesulaukė rinkimų komisijų narių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Todėl

Todėl portretas
ir laimi kenkėjai konservatoriai..

Praeivis

Praeivis portretas
Šaunuolis Levickis, kaip ir nukvakes Adamkus reikalauja demesio

AK

AK portretas
"Primadona" per žiniasklaidą pakvietė dar šiandien kreiptis į VRK, jei dėl kažkokių priežasčių izoliuotieji nesusitiko su komisijos siųstais žmonėmis. Išgraužkit savo intrigas.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių