Šauktiniu tapęs emigravęs R. Cicino sūnėnas į kariuomenę nenori

Pirmadienį viešai paskelbtas naujas šauktinių sąrašas. Vilniaus regiono sąraše 3230-uoju tapo ir Londone gyvenantis bei muzikinės karjeros siekiantis Ryčio Cicino sūnėnas Mantas Vygantas.

Pirmadienį paskelbtame naujame šauktinių sąraše – 30 228 jaunuolių pavardės.

Į sąrašą papuolęs estrados princu tituluojamas Mantas Vygantas nuo 2008 metų važinėjo dirbti, o nuo 2010 metų  jau nuolat gyvena Jungtinės Karalystės sostinėje.

Šaukimas į kariuomenę konsjeržu dirbančiam 24 metų M.Vygantui sukėlė nuostabą. Mantas jau ketverius metus dirba viename brangiausių apartamentų komplekse Europoje – "Grosvenor Crescent", Londono centre.

"Didžiąją Britaniją jau septynerius metus esu deklaravęs kaip savo gyvenamąją vietą. Visada galvojau, kad gyvenant svetur, dirbant ir mokant visus mokesčius esu nepriklausomas, – teigė Lietuvos pilietybę turintis M.Vygantas. – Myliu savo šalį ir visada su ilgesiu ją prisimenu".

Apie muzikinę karjerą svajojantis Mantas tikino, kad jo požiūris į šauktinius yra teigiamas ir šalies saugumas turi būti užtikrintas 100 procentų.

"Tačiau šauktinių sąrašo pirmumą turėtų sudaryti visi bedarbiai, taip pat mėgstantys kilnoti taurelę. Tarnaujantiems kariuomenėje valstybė pilnai garantuoja išlaikymą, be to, kiekvieną mėnesį moka. Daugeliui, ypač sunkiau gyvenantiems, tai galėtų padėti. Bet nors ir labai myliu, gerbiu savo valstybę, būtų gaila palikti tai, dėl ko, gyvendamas Londone, stengiausi ilgus metus", – neslėpė M.Vygantas.

Jaunas vyras taip pat neslėpė nusivylimo Lietuva.

"Lietuva, kaip bebūtų gaila, nesugeba žmonėms suteikti gero, visaverčio gyvenimo, pakankamo užmokesčio išlaikyti save ir aprūpinti savo šeimą, susitaupyti, keliauti, pažinti kitų šalių kultūrą, – atviravo Mantas. – Kodėl mes, emigrantai, išvykę susikurti geresnio gyvenimo svetur, po ne vienerių metų gyvenimo kitoje šalyje turime viską mesti, grįžti ir tarnauti šalies gerovei (saugumui), kai mūsų valstybė nesugeba pilnai užtikrinti geresnio gyvenimo savo piliečiams?"

Neseniai dainą apie praeitį ir meilę anglų kalba "Above the love" pristatęs M.Vygantas tikino, kad jo teisumą įrodo šimtai tūkstančių emigravusiųjų. 

"Be to, kas, viską metus dėl tarnybos kariuomenėje, mokėtų nuolatines paskolas, mokesčius, išsaugotų darbo vietas? – retoriškai klausė M.Vygantas. – Su visa pagarba tėvynei, būčiau labai laimingas, jei aš ir visi emigrantai neprarastume to, dėl ko gyvendami svetur, taip ilgai ir sunkiai dirbome."



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
nepatiko antraštė, kiek galima eskaluoti R Cicino pavardę, net šlykštu,juk tas žmogus turi savo pavardę, prie ko čia Rytis?Autorius baisiai bijo kad jei nepaminės RC tai straipsnio niekas neskaitys, na perskaitėm ir norisi spjauti tau į snukį .

Mindaugas

Mindaugas portretas
Saunuolis Mantai ! Stenkis del savo gyvenimo , nepaistyk zmoniu - veju ! Pease

Jole

Jole portretas
Oho kiek gudragalvių!Tema apie karinę tarnybą,o prisikabino prie vardo!Gal pasidomėkit prieš rašydami,paklausykit dainų!Gal bus ne tik princu,bet ir visu karaliumi!Visas gyvenimas prieš akis!O vaikinas stengiasi,dirba,pašalpų neprašo.Sėkmės Mantai,ir nekreip dėmesio į nukvakusių dėdžių/tetų komentarus.Vat tokie ir galėtų bėgt po miškus palakstyt.Vistiek nieko neveikia.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių