Šaltinis: C. Bruni gavo šaukimą į teismą, jai galimai pareikšti kaltinimai dėl rinkiminės kampanijos

Dainininkė ir manekenė Carla Bruni-Sarkozy gavo šaukimą į teismą ir gali būti apkaltinta byloje, kurioje šiuo metu vyksta tyrimas dėl įtariamo Libijos suteikto finansavimo, kurį jos sutuoktinis Nicolasas Sarkozy gavo 2007 m. prezidentinės rinkimų kampanijos metu, naujienų agentūrai AFP šeštadienį pranešė vienas šaltinis.

Su byla susipažinusio šaltinio teigimu, 56-erių dainininkė, be kita ko, įtariama nuslėpusi liudininkui padarytą įtaką bei dalyvavusi mėginant papirkti Libano teismų darbuotojus.

Atliekant tyrimą, kurio metu buvo siekiama nustatyti, ar N. Sarkozy iš dabar jau mirusio Libijos diktatoriaus Moamerio Kadhafio ėmė pinigus savo 2007 m. rinkiminei kampanijai finansuoti, 69-erių buvęs Prancūzijos prezidentas 2023 m. spalį buvo apkaltintas daręs neteisėtą įtaką liudininkui.

Tyrėjai įtaria, kad šioje byloje vienam iš pagrindinių liudininkų sumokant pinigus, kad šis atsiimtų buvusį prezidentą inkriminuojantį pareiškimą, dalyvavo keletas su N. Sarkozy susijusių asmenų.

C. Bruni-Sarkozy gali būti pareikšti kaltinimai arba suteiktas ypatingosios liudininkės statusas, kuris Prancūzijos teisės sistemoje beveik prilygsta oficialiems kaltinimams.

Jos apklausos data kol kas nenurodoma.

Tyrėjai ją apklausė dukart – pirmąsyk kaip liudininkę 2023 m. birželį, po to kai įtariamąją šių metų gegužės pradžioje.

Tyrimo metu nustatyta, kad tą dieną, kai Prancūzijos „paparacių karalienė“ Michele Marchand buvo apkaltinta 2021 m. birželį dariusi įtaką liudininkui, C. Bruni-Sarkozy ištrynė visas žinutes, kuriomis susirašinėjo su M. Marchand.

Prancūzijos ir Libano pilietybę turintis verslininkas Ziadas Takieddine ne kartą teigė 2006 m. ir 2007 m. padėjęs M. Kadhafiui pristatyti iki penkių milijonų eurų sumą grynaisiais pinigais N. Sarkozy ir jo administracijos vadovui.

Tačiau 2020 m. Z. Takieddine šį inkriminuojantį pareiškimą staiga atsiėmė, tuo sukeldamas įtarimą, kad N. Sarkozy ir jo artimi sąjungininkai galimai sumokėjo liudininkui, kad šis persigalvotų.

Institucijos C. Bruni-Sarkozy susidomėjo po to, kai M. Marchand teisindamasi savo vizitus Sarkozy namuose pavadino draugiškais apsilankymais pas šią dainininkę.

N. Sarkozy stos prieš teismą 2025 m., jam pareikšti kaltinimai sudarius suokalbį priimti pinigus iš buvusio Libijos vadovo, kad neteisėtai finansuotų savo sėkme pasibaigusią 2007 m. Prancūzijos prezidento rinkiminę kampaniją.

Pasibaigus jo kadencijai, Prancūziją nuo 2007 m. iki 2012 m. valdęs dešinės politikas patyrė begalę vargų teisiniame fronte.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vardenis

vardenis portretas
grazi ta bruni, tik nevykeli vyra turi. kad tokios viso lietuvaites butu. nes didzioji dauguma tai absoliocios vistos ir kvaisos.

Tai pades

Tai pades portretas
Plaukus- visciuko geltonumo spalvos, ant nosies - akiniai juodais remeliais, isstoreti, juodi balachonai, batai bukanosiai loferiai, zemakulniai, akys- apvalios.

Kate

Kate portretas
Vel puolama puikios genetikos moteris, gabi, talentinga. Nes neatinka gaujai parsidavusios bobos tipazo. Kodel modeliu eros moterys turi kenteti? RU gaujos puola.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių