S. Petreikis Vasario 16-osios proga pristato dainą „Laisvė šaukia“

  • Teksto dydis:

Artėjančios Vasario 16-osios proga multiinstrumentalistas, garsėjantis lietuvių bei pasaulio pučiamųjų instrumentų kolekcija, Saulius Petreikis sveikina Lietuvą dovanodamas naują kūrinį ,,Laisvė šaukia“.

Apie laisvę galima daug ir plačiai kalbėti, rašyti ir dainuoti, todėl siekdamas išvengti kartojimosi bei išlaikyti autentiškumą, Saulius pasirinko išlaikyti savo liniją ir, kaip ir daugelyje savo darbų, pasirinko nenaudoti tekstinės išraiškos. „Visada siekiu perduoti kiek įmanoma grynesnę emociją – taip klausytojui palieku erdvės pačiam ją užpildyti sava istorija,“ – sako apie sprendimą atlikti kūrinį be žodžių.

Šiai dainai „Tamsta“ muzikiniame klube taip pat nufilmuotas gyvo atlikimo vaizdo klipas. Norint visą dėmesį skirti pačiai muzikai, o ne vyksmui ant scenos, kūrybinė klipo komanda pasirinko minimalistines priemones – vaizdo įraše figūruoja tamsios spalvos, ant scenos – tik būtina garso technika, o muzikantai apsirengę juodais formaliais drabužiais.

Spalvingą asmenybę pažįstantiems melomanams toks sprendimas gali pasirodyti netikėtas, tačiau be muzikinio išpildymo tokiam vaizdo įrašo formatui yra dar viena priežastis – „Laisvė šaukia“ žymi naują posūkį Sauliaus kūryboje. Tai yra pirmasis kūrinys, kuriame ryškiai juntama skandinavų tautinės muzikos įtaka. Muzikantas prisipažįsta, kad jau kuris laikas domisi Šiaurės šalių kultūra ir jos garsynu.

„Žaviuosi klausydamasis skandinavų kuriamos muzikos – tai tokie platūs muzikiniai vandenynai! O vandenyne džiaugsmas rasti savo širdžiai artimas žuvis“ – šypsodamasis pasakoja jis ir priduria, kad ketina tęsti muzikinius eksperimentus derinant baltiškas-skandinaviškas dermes.

Tuo tarpu kovo 17 dieną pasirodys dešimtasis jo albumas „Sekma ryta“, kuriame klausytojai ras autentiško lietuviško folkloro temomis paremtą dainų rinkinį.

„Sekma ryta“ albumo pristatymo koncertai vyks: kovo 17 d. – Klaipėdos Kultūros fabrike, kovo 19 d. – Marijampolės Kultūros centre, kovo 20 d. – Kauno kultūros centre, kovo 21 d. – Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje, kovo 22 d. – Mažeikių kultūros centre, kovo 25 d. – Alytaus miesto teatre. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimas

Klausimas portretas
Kodel juodi drabužiai?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių