S. Januška ir grupė Studija“ atgaivino seną hitą: tai – himnas radijui

  • Teksto dydis:

Jei Lietuvoje būtų organizuojami ilgiausiai koncertuojančių atlikėjų bei muzikantų rinkimai, Steponas Januška ir grupė „Studija“ tikrai užimtų aukštą vietą: ar galite patikėti, kad grupei „Studija“ jau 46-eri!? Per tą laiką sukurta daugybė dainų, muzikinė programa pristatyta daugybėje šalių, o kur dar paties Stepono veikla! Profesorius, vokalistas, kompozitorius, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos dėstytojas, į platų muzikinį pasaulį išleidęs ne vieną talentingą mokinį, bet ir kelias knygas, skirtas džiazo vokalistams.

„Per visą mano ir grupės veiklą sukurta nepaprastai daug dainų: tvarkydamas muzikinį archyvą atradau vieną iš jų, kuri tiesiog prašėsi būti prikelta iš naujo“, – šypsosi Steponas. „Tai daina, kurios tema – amžina: ji apie tai, kad žmonės klausosi radijo. Mes galime nežiūrėti televizoriaus, palikti kuriam laikui nuošalyje telefoną, bet radijo tebesiklausome visur: ar tai būtų automobilis, ar namai, ar prekybos centras“, – sakė S. Januška.

Grupės „Studija“ nariai išsyk pritarė šiam sumanymui ir ėmėsi dainos atkūrimo darbų.

Dainai „Klausausi radijo“ naują muzikinį rūbą „parinko“ kompozitorius bei muzikos prodiuseris Marius Matulevičius (Mario Kernn). „Daina nepaprastai įtraukė: atrodo, tokia lengva, bet tuo pačiu kupina muzikinių subtilybių, prie kurių norėjosi ilgiau pabūti, jas išjausti ir išgirsti iš naujo. Todėl rezultatas nepaprastai džiugina, – sakė Mario. Prie dainos įrašų prisidėjo solo (ir boso) gitaromis grojęs Vaidotas Rukas, pritariančiojo vokalo partijas atliko Edita Bodrovaitė, vokalo įrašai atlikti Mindaugo Putnos studijoje.

„Tai – išties himnas nemirštančiam sklaidos kanalui – radijui“, – įsitikinęs S. Januška, o jam pritaria visi, prisidėję prie dainos atgimimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

D.

D. portretas
Januška ,- Jūs nuostabus! Puiki grupė ir fantastiškai mielos dainos. SĖKMĖS Jums ! Ir, prašau, dar ilgai džiuginkite mūsų ausis, širdis ir sielas !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių