„The Roop“ apsisprendė: dalyvaus nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje

  • Teksto dydis:

Grupė „The Roop“ nutraukė tylą ir su gerbėjais pasidalijo džiugia žinia – šiais metais jie nusprendė sėkmę bandyti dar kartą ir dalyvaus nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje.

„Klausimas, kurį girdime nuo pat pavasario bus atsakytas dabar – mes apsisprendėme dalyvauti nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje. Turime dainą ir viziją. Tikimės, kad tai taps Euro-vizija“, – rašoma socialiniame tinkle.

Primename, kad dainų autorių ar atlikėjų paraiškų LRT laukiama iki gruodžio 14 d. Atrankai pateiktas kūrinys turi būti iki 2020 metų rugsėjo 1 dienos niekur neskambėjęs ir ne ilgesnis kaip 3 minučių trukmės.

„Pernai įgyvendinti nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos pokyčiai pasiteisino, todėl šių metų atrankos taisyklėse kardinalių naujovių nebus, išskyrus aplinkybes, susijusias su pandemija“, – sakė Gytis Oganauskas, LRT generalinės direktorės pavaduotojas.

Atranka, kaip ir pernai, nebus ilgesnė negu šešios laidos, kad į eterį patektų kruopščiai atrinkti, profesionaliai pateikti kūriniai. Priklausomai nuo atrinktų dalyvių skaičiaus, laidų gali būti ir mažiau. Visi etapai bus stebimi audito bendrovės. Atlikėjai ar grupės gali pasirodyti tik su vienu kūriniu. Pernai išbandytas komisijos darbas bus tęsiamas ir šiemet: ji atranką stebės kitoje, ne atrankos, studijoje: taip, kaip būna per tarptautinį „Eurovizijos“ dainų konkursą. Komisijos nariai pasirašys nešališkumo deklaraciją. Žiūrovų balsavimo rezultatai rodomi tik kiekvieno atrankos koncerto pabaigoje. Per atrankos procesą už žiūrovų balsavimą LRT gauti pinigai kartu su kita visuomeninio transliuotojo finansine parama bus skiriami atrankos nugalėtojo pasirodymui tobulinti: scenos efektams, režisūrai, vokalo pamokoms, kostiumui ir pan.

Kaip ir pernai, atrankos procesą prižiūrės G. Oganausko vadovaujama darbo grupė. Prie jos šiemet prisijungia ir Vytautas Bikus, kurio kurtos dainos yra ne kartą skambėjusios didžiojoje „Eurovizijoje“. Darbo grupė iki gruodžio 23 d. atrinks dalyvius į nacionalinę „Eurovizijos“ atranką ir informuos dalyvius. 

Didžioji „Eurovizija“ kitąmet tikrai įvyks, tai yra patvirtinusi ją organizuojanti Europos transliuotojų sąjunga EBU. Numatyti keli galimi jos scenarijai, – kuris bus pasirinktas, priklausys nuo tuometinės epidemiologinės situacijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Linkiu sėkmės

Linkiu sėkmės portretas
Tikiuosi dabartinė daina nebus pirmosios dainos šešėlyje?

LKL

LKL portretas
Nu ir šaunu-PIRMYN.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių