R. Doveika kreipėsi į susiskaldžiusią tautą ir įvertino pasiūlymą nevartoti žodžio Kalėdos

  • Teksto dydis:

Šventinį Kūčių vakarą LNK televizija kviečia praleisti su specialia Rūtos Mikelkevičiūtės laida „Kūčios su Rūta“, kur kartu su vedėja prie tradiciniais patiekalais nukrauto stalo sės žinomi šalies žmonės. Savo Kūčių tradicijomis dalinsis ir atvirai apie šių metų atneštus išbandymus bei išmoktas pamokas prabils Indrė Stonkuvienė, Martynas Levickis, Austėja Jablonskytė ir Juozas Gaižauskas. Na, ir, žinoma, kokios Kūčios be tradicinės Ričardo Doveikos kalbos. Kunigas šiemet ragins susivienyti dėl vakcinų, galimybių paso, migrantų pykstančią ir susipriešinusią tautą bei pagaliau atrasti meilę vieni kitiems.

„Šie metai tikrai pasikėsino į mūsų tarpusavio santykius, Lietuva labai susipriešino. Mes šiemet kalbėjome apie skirtingumus ir kitoniškumus, bet nesivarginome skirti laiko kitaip mąstančiam žmogui. Man buvo laibai skaudi akcija, kuri vyko socialiniuose tinkluose – ištrink kitaip mąstančius, net jei tai tavo brolis ar sesuo. Išsižadėk, nebendrauk... Manau, kad tai veda į tautos suklaidinimą. Lietuvius iššūkiai suvienija ir subrandina. Mes mokėjome dalintis duonos kąsniu, mes slėpėme žydus, slėpėme partizanus, mes išsivežėme į Sibirą maldaknyges, kankles, akordeonus ir ten šventėm gyvenimą. Adventas yra tam, kad atsigręžtume į Dievą, į artimą, pasidalintume tuo, ką turime ir suprastume, kad mus visus jungia daug daugiau negu mus skiria“, – Kūčių vakarą, 19.30 val., LNK televizijos laidoje „Kūčios su Rūta“ kalbės kunigas.

Manau, kad esame laike, kai matome šitos civilizacijos pabaigos pradžią. Nes visos civilizacijos žlugo tuomet, kai išsižadėjo savęs, savo šaknų ir, manau, kad Europos Sąjungos kūrėjai, jos tėvai, kurie buvo giliai tikintys krikščionys, jie iš tikrųjų turi jausti ir jaučia svetimą gėdą už vaikų elgseną ir ten, kur mes šiandien nuėjome.

Paklaustas, o kaip suvienyti susiskaldžiusią tautą, R. Doveika sakys, kad Kūčios kaip tik tam skirtas laikas. „Kas yra reikalinga, kad aš galėčiau nutiesti tiltą į tą žmogų, kuris mane socialiniuose tinkluose užblokavo arba išvadino plokščiažemiu? Tai išdalinti gerumą, atidaryti šį vakarą plačiai savo namų duris, išskolinti gerumą, išskolinti save, kad mes išeitumėme iš savo uždarų erdvių, išeitume iš savo ambicijų, pretenzijų, žinojimo, susireikšminimo. Išeikime tam, kad vienas kitam gerumu pavirstume“, – ragins kunigas R. Doveika.

Laidos vedėjos paklaustas, kaip reagavo į Europos Komisijos siūlymą nebevartoti žodžio Kalėdos, bet vartoti frazę „šventinis periodas“, R. Doveika be užuolankų atsakys, kad, jei visi drauge pagaliau nesiimsime priemonių, pabaigos pradžia jau nebetoli. „Manau, kad esame laike, kai matome šitos civilizacijos pabaigos pradžią. Nes visos civilizacijos žlugo tuomet, kai išsižadėjo savęs, savo šaknų ir, manau, kad Europos Sąjungos kūrėjai, jos tėvai, kurie buvo giliai tikintys krikščionys, jie iš tikrųjų turi jausti ir jaučia svetimą gėdą už vaikų elgseną ir ten, kur mes šiandien nuėjome“, – kalbės kunigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Išsipildymo laukimas

Išsipildymo laukimas portretas
Ar gali būti sudužęs, sulipdytas indas geras ir gerai atrodyti, manau pripažinsite kad ne,tai Tiesa. Taip ir su tauta. Žmonės ne kvaili ir turi teisę rinktis kas jiems priimtina .Negalima kišti savo sumanymus per prievartą ,žeminti kito žmogaus orumą,traumuoti žmogaus gyvenimą ,Viskas, pribaigė pasitikėjimą ir niekas neatstatys jo,tai Lietuvos Seimo esamios daugumos priimtų gyvuliškų sprendimų.Nesulauksite palaikomo bet kokiose klausimuose. Taikyti nereikia, Te visi būna prakeiti už tai ,te būna jiems Žiauriausias atpildas likimo, kurie naudojasi visų žmonių vardu ir geria kraują žmonijos !!!!

Dija

Dija portretas
Nereikia kreiptis ,atgalios kelio nėra, kaip paminėta LRKonstitucija ,žmogaus teisė laisvai rinktis tai kas jam priimtiną ,kas ne.Užtenka brūkti tai kas žmogui nepriimtina. Tokius politikus kaip Valinsko sūnus ir panašius i jį reikia grūsti iš Seimo kuo greičiau ,tai marionetės kurios smegenyse nieko nėra ,kurie pateko neaiškiomis aplinkybėmis i Seimą tam ir tiem kuriems reikalingis marionetės Kad darytų ką norį ir juos palaikytų. Tuštybė pasirodė juoda Valinsko sūnus .kaip prabilo per LNK laidoje Bučiuoju Rūta. Mintys ir galvosena ,kalba atrodo bemokslio ,nemokančių reikšti mintis. Ką toks žmogus gero padaryti Seime,dėl žmogaus ,dėl valstybės,didelis klausymas.Lauk tokius pateikusius prie lovio ir kuo greičiau, gėda kad pasaulis mato tokius Lietuvos"politikus ".
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių