R. Balboa istorija tęsiasi filme „Krydas 2: kylanti legenda“

  • Teksto dydis:

Prieš pusketvirtų metų įvykusi kova dėl pasaulio lengvo svorio bokso čempiono diržo tarp Rikio Konlano ir Adonio Krydo (aktorius Michaelas B. Jordanas) baigėsi pirmojo pergale. Tačiau A. Krydui tai tapo naujo gyvenimo pradžia. Treniruojamas Rokio Balboa (akt. Sylvesteris Stallone), vaikinas vis įtikinamiau laimi naujas kovas ir bokso pasaulyje jo vardas skamba vis garsiau. Kas vyks toliau, pamatysime jau kovo 29-ąją į Lietuvos kino teatrus atkeliausiančioje dramoje „Krydas 2: kylanti legenda“.

Filme išvysime ne tik Holivudo legendas S. Stallonę, Dolphą Lundgreną, Brigitte Nielsen. Čia pamatysime ir naują kylančią žvaigždę – vokietį Florianą Munteanu, kurio radybos filmo kūrėjams, kaip patys pasakoja, atstojo aukso puodą.

„Paieškos truko ne vieną mėnesį ir vyko įvairiausiose pasaulio vietose. Nepamenu, kada dar būtume pražiūrėję tiek nuotraukų, filmuotos medžiagos. Rinkomės iš kovos menų žinovų, kikbokso, bokso, net amerikietiškojo futbolo žvaigždžių. Rengėme daugybę perklausų iki kol S. Stallone prisiminė kažkur girdėjęs apie vieną kovotoją iš Vokietijos. Taip atradome Florianą „Big Nasty“ Munteanu“, – pasakoja prodiuseriai.

Verta paminėti ir tai, kad filmo žiūrovai ne tik susipažins su nauja istorijos žvaigžde. Akyliausiųjų lauks nemažas siurprizas – scenoje, kur Adonis žiūri archyvinius kadrus apie Apollo Krydo mirtį, tai iš tiesų niekur nerodyti kadrai, kurie buvo ištrinti iš filmo „Rokis 4“. Režisierius pasakojo, jog juostos kūrėjai davė jam priėjimą prie niekur prieš tai nerodytos medžiagos iš 1985-aisiais pasirodžiusios dalies, jam teliko atrinkti labiausiai tinkančius vaizdus iš Rokio ir Drago kovos ir juos perspalvinti, kad atitiktų šių laikų standartus.

Na, o jau kitą savaitę kino ekranus išvysianti juosta „Krydas 2: kylanti legenda“ toliau pasakos intriguojančią istoriją, kai apie legendinio A. Krydo sūnų išgirsta ir žmogus, nuo kurio rankos Apolo žuvo – Rusijos boksininkas Ivanas Drago (D. Lundgrenas). Iki šiol negalėdamas pamiršti gėdingo pralaimėjimo R. Balboa, Ivanas žūtbūt nusprendžia mesti iššūkį Rokio treniruojamam vaikinui. Žinoma, ne pats – į ringą žengs jo treniruojamas sūnus Viktoras (kurį ir vaidina kine debiutuojantis vokietis F. Munteanu).

Keliolika centimetrų aukštesnis ir akivaizdžiai galingesnis Viktoras tikrai nėra tas priešininkas, su kuriuo Adonis turėtų kovoti. Tačiau tai – tik Rokio nuomonė. Pats Krydas tiesiog dega noru žengti į ringą ir susikauti su sūnumi žmogaus, nužudžiusio jo tėvą. Nuo šio sprendimo Adonį atkalbinėja ne tik Rokis, bet ir besilaukianti žmona Bianka (akt. Tessa Thompson) bei Adonį įsisūnijusi Apolo našlė (akt. Phylicia Rashad). Adonis nepaklauso jų patarimų ir ringe yra be gailesčio sutalžomas. Kova anuliuojama vien dėl to, kad įsiūčio apimtas Viktoras pažeidžia taisykles.

Palaužtas fiziškai ir dvasiškai, Adonis turi iš naujo persvarstyti visą savo gyvenimą, svajones, nuoskaudas ir veiksmų priežastis. Gimus dukrelei ir vėl padedamas Rokio, Krydas pamažu suvokia tikruosius gyvenimo prioritetus ir į ringą grįžta stipresnis nei bet kada anksčiau.

Drama „Krydas 2: kylanti legenda“ Lietuvos kino teatruose – jau nuo kovo 29 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių