Pritrūkus įrodymų dainininkas C. Richardas nebus kaltinamas lytiniu nusikaltimu

  • Teksto dydis:

Britų muzikos veteranui Cliffui Richardui (Klifui Ričardui) nebus pateikti kaltinimai dėl įtarimų lytiniu nusikaltimu, kuris galėjo būti įvykdytas prieš kelis dešimtmečius, ketvirtadienį pranešė prokurorai po daug kritikos sulaukusio dvejus metus trukusio tyrimo.

75 metų C.Richardas, kuris neretai buvo vadinamas Anglijos Elviu Presley (Elviui Presliui), reiškė nepasitenkinimą šiuo labai viešu tyrimu, kuriame, anot jo, jis buvo „pakabintas kaip jaukas“.

Policija sulaukė daug kritikos, kurią išsakė net įstatymų leidėjai, dėl to, kaip buvo atliekamas tyrimas, kai BBC tiesiogiai transliavo policijos kratą C. Richardso namuose.

Karališkoji prokuratūros tarnyba (CPS) ketvirtadienį pranešė, kad peržiūrėjus policijos surinktus duomenis, dėl įrodymų trūkumo prieš C. Richardą nebus imtasi jokių teisinių veiksmų.

„CPS atidžiai peržiūrėjo įrodymus, susijusius su tvirtinimais apie keturių asmenų lytinius nusikaltimus, kurie nėra neseni, laikotarpiu tarp 1958 ir 1983 metų“, – sakė Jorkšyro ir Hambersaido vyriausiasis prokuroras Martinas Goldmanas.

„Mes nusprendėme, kad nėra pakankamai įrodymų kaltinimams pateikti“, – pridūrė jis.

C. Richardas, kuris įsiveržė į popmuzikos pasaulį XX a. šeštojo dešimtmečio pabaigoje, užima trečią vietą geriausiai D. Britanijoje parduodamų singlų sąraše, nusileisdamas tik grupei „The Beatles“ ir rokenrolo karaliui E. Presley.

Tarp garsiausių jo dainų yra „The Young Ones“, „Living Doll“, „Summer Holiday“, „Congratulations“, „Mistletoe And Wine“ ir „The Millennium Prayer“.

Ketvirtadienį C. Richardo paskelbtame pareiškime sakoma, kad jis yra sujaudintas, jog pagaliau buvo baigta begėdiškai kaltinti jį ir nutrauktas prasidėjęs tyrimas. „Aš visada tvirtinau, kad esu nekaltas, bendradarbiavau su tyrėjais, todėl negaliu suprasti, kodėl tai taip ilgai užtruko“, – sakė atlikėjas, kuris 1995 metais tapo pirmąja į Britanijos riterius įšventinta roko žvaigžde.

Pasak C. Richardo, nuo pat pirmos dienos buvo jaučiama neteisybė dėl to, kaip viešai buvo nagrinėjama jo byla. „Mano pavardę paskelbė dar prieš tai, kai buvau apklaustas, ir man tai atrodė tartum būčiau pakabintas kaip jaukas, – sakė jis. – Nė su vienu nekaltu žmogumi nedera taip elgtis“.

BBC iš anksto gavo informacijos apie būsimą policijos reidą C.Richardo namuose ir prie jų atsidūrė anksčiau už pačius detektyvus. Policijos krata atlikėjo namuose buvo transliuojama per televiziją tiesiogiai, filmuojant iš virš namų skraidžiusio sraigtasparnio.

„Pajėgos nuoširdžiai atsiprašo už papildomą rūpestį, kurį sukėlė tai, kaip mes iš pradžių tvarkėmės su žiniasklaidos susidomėjimu“, – ketvirtadienį sakoma Pietų Jorkšyro policijos pranešime.

Visas tyrimas dėl įtarimų C. Richardui valstybei kainavo 800 tūkst. svarų (1 mln. eurų).

Kaltinimų dėl įtariamų lytinių nusikaltimų, kuriuos galėjo padaryti žymūs D. Britanijos asmenys, banga kilo po 2012 metų, kai paaiškėjo, kad BBC televizijos laidų vedėjas Jimmy Savile (Džimis Seivilas) dešimtis metų seksualiai išnaudojo vaikus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių