- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Šeštadienio rytais su TV3 laidos "Virtuvės istorijos" žiūrovais sveikinasi tinklaraštininkė ir profesionali šefė Ilona Juciūtė, kuri ne tik dalijasi patiekalų receptais, patarimais, bet ir sugeba prakalbinti bet kurį laidos svečią. Liekna moteris neslepia – stebuklų nėra ir išlaikyti puikias kūno formas nėra lengva.
"Aš esu priklausoma nuo skanaus maisto. Visada save guodžiu: arba valgai, ką nori, arba atrodai, kaip nori. Pati dar tik mokausi valgyti po nedaug. Mūsų skrandis juk ne šiukšliadėžė, kad reikėtų ten dėti bet ką", – sako I.Juciūtė. O gražesnei dienai, šventei ar artėjančiam iškylų sezonui idealiai tiks jos siūlomi receptai.
"Virtuvės istorijos" – šeštadieniais 9 val. per TV3.
Šašlykai su pomidorų salsa
Reikės:
1 kg marinuotos sprandinės šašlykų;
400 g įvairių rūšių pomidorų;
avokado;
citrinos;
mėlynojo svogūno;
druskos ir pipirų;
kelių šaukštų alyvuogių aliejaus.
Pasigaminkite pomidorų salsą: supjaustykite pomidorus, avokadą ir svogūną kubeliais, pašlakstykite citrinos sultimis, pagardinkite druska ir pipirais bei įpilkite aliejaus. Mėgstamame marinate paruoštus šašlykus sumaukite ant iešmelių ir kepkite ant įkaitintų žarijų apie 20 minučių nuolat vartydami. Patiekite su salsa.
Lašišos suktinukai su varškės sūrio kamuoliukais
Reikės:
sūdytos lašišos;
indelio varškės užtepėlės;
džiūvėsėlių;
sultenių;
džiovintų pomidorų užtepo.
Ant džiūvėsėlių užtepkite džiovintų pomidorų užtepo. Varškės sūrio kamuoliuką susukite į lašišos juostelę. Ant džiūvėsėlio dėkite kelis lapelius sultenių salotų ir į lašišą suvyniotą varškės kamuoliuką.
Šokoladinis pyragas su sūrio kremu
Reikės:
250 g sviesto;
300 g juodojo šokolado;
2 kiaušinių;
300 g miltų;
150 g cukraus.
Kremui reikės:
500 g „Philadelphia“ grietinėlės sūrio kremo;
150 g cukraus;
2 kiaušinių
220 g grietinėlės.
Šokoladą ištirpinti su sviestu ir atvėsinti. Kiaušinį išplakti su cukrumi, sumaišyti su šokolado lydiniu ir persijotais miltais. Masę iškloti ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Kepti 10 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Grietinėlės sūrį išplakti su cukrumi, įmaišyti kiaušinį bei grietinėlę ir supilti ant pagrindo. Kepkite dar 15 minučių. Leiskite atvėsti orkaitėje, vėliau dėkite į šaldytuvą ir vėsinkite dar valandą. Supjaustykite kvadratėliais ir valgykite.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti9
Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...
-
Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų1
Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...
-
Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?9
Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...
-
Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)
Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...
-
Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)16
Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...
-
Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...
-
Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...
-
Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai2
Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...
-
Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?1
Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...
-
Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)1
Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...