Po sunkios ligos vėl į knygų rašymą nėręs G. Drukteinis: žmonėms patinka tragedijos

  • Teksto dydis:

Visiems puikiai pažįstamas etiketo specialistas, žurnalistas ir rašytojas Giedrius Drukteinis džiaugiasi atsigavęs po prieš daugiau nei metus patirto infarkto ir galintis vėl grįžti prie mėgstamų veiklų.

Vyras tikina, jog žmones įtraukia gyvenimiškos, iššūkių ir išbandymų palydėtos situacijos, mat būtent jos sužadina smalsumą ir suvokimą, kad ne piniguose slypi laimė.

Šį šeštadienį, 8.30 val., TV3 televizijos žiūrovus žadins kulinarinių pokalbių laida „Virtuvės istorijos“. Studijoje užvirs azartiška dvikova, kurioje susirungs du bičiuliai – skandalingosios grupės ŽA“ narys Gidonas Šapiro-Bilas ir etiketo specialistas, žurnalistas Giedrius Drukteinis.

Burtai lems, jog abu laidos herojai gamins puikiai žiemos pietums tinkančius ir sušildančius receptus: Bilas kepimo rankovėje troškins daržoves su jautienos kukuliais, o Giedrius ruoš tradicinį gruzinų patiekalą – čanachus.

Žurnalistas ir rašytojas yra tikras prekių ženklų žinovas – jis išleidęs net keturias knygas, kuriose pasakoja sėkmingas garsiausių pasaulio verslų istorijas. Autorius tvirtina, kad dažnai už pripažinimo ir šlovės slypi gyvenimiškos, vingiuotos, iššūkių ir sunkių išbandymų palydėtos istorijos, kurios ir įtraukia skaitytoją bei priverčia kitaip pažvelgti į kasdien buityje sutinkamus produktus.

„Žmonėms labiausiai patinka tragedijos ir liūdnos gyvenimiškos istorijos. Pavyzdžiui: mergina, kurios vardu buvo pavadinti „Mercedes-Benz“ automobiliai, po Antrojo pasaulinio karo elgetavo gatvėse, kuriomis važinėjo jos pačios vardu pavadinti automobiliai. Arba kukurūzinių dribsnių „Kelloggs“ išradėjas į gyvenimo pabaigą apako ir kartojo, jog visus pasaulio turtus atiduotų, jeigu tik galėtų vėl išvysti saulę. Tai va žmonėms būtent tai ir patinka – sužinoti, kad ne piniguose laimė“, – laidoje tvirtins Giedrius.

Sėdint prie vaišėmis nukloto stalo, neretai kyla klausimas: ar galima kalbėti valgant, nes visiems žinoma, kad negalima kalbėti pilna burna. Tačiau taip pat egzistuoja ir kita etiketo taisyklė, kuri sako, jog kai turi ką svarbaus pasakyti, tą galima padaryti ir su pilna burna majonezo.

Be to, G. Drukteinis yra žinomas ne tik savo knygomis, bet ir etiketo žiniomis. Jis kasdien socialiniuose tinkluose ir tinklaraštyje dalinasi naudingais patarimais, nykstančiomis etiketo taisyklėmis ir kasdienybėje pasitaikančiomis klaidomis. Šeštadienį Giedrius sutiko atsakyti ir į dažnai prie stalo kylantį klausimą.

„Sėdint prie vaišėmis nukloto stalo, neretai kyla klausimas: ar galima kalbėti valgant, nes visiems žinoma, kad negalima kalbėti pilna burna. Tačiau taip pat egzistuoja ir kita etiketo taisyklė, kuri sako, jog kai turi ką svarbaus pasakyti, tą galima padaryti ir su pilna burna majonezo“, – juokaus Giedrius.

Be smagių pokalbių, laidoje netrūks ir azarto, mat Giedriaus ir Bilo patiekalus įvertinti atvyks sunkiaatletis Ramūnas Vyšniauskas. Vyras neslėps, jog abu laidos herojai – be galo geri jo bičiuliai, tad išrinkti šio ryto nugalėtoją bus išties nelengva.

„Kai buvau jaunas, gražus ir sportavau, Bilo ir grupės „ŽAS“ dainos mane užvesdavo ir motyvuodavo. Dabar, užsiimant verslu, Giedriaus knygos mane sunkią minutę verčia nepasiduot ir judėt pirmyn. Todėl pasirinkti tarp šių dviejų bičiulių yra be galo sunku, tad šį rytą, patikinu, laimės tik geriausias kulinaras“, – atviraus Ramūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Kažkada žurnaliūgos titulavo ''žinomu verslininku'' , dabar jau žurnalistas , rašytojas , taigi norėčiau patarti tam rašytojui , kad po tokių ligų reikia ne sėdint knygas rašyti , o daug , daug judėti .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių