Po 20 metų darbo A. Jolie traukiasi iš JT pasiuntinės pabėgėlių reikalams pareigų

Angelina Jolie (Andželina Džoli) penktadienį paskelbė, jog traukiasi iš Jungtinių Tautų vyriausiojo pabėgėlių reikalų komisaro biuro (JTVPK) specialiosios pasiuntinės pareigų po daugiau nei 20 metų darbo su Jungtinių Tautų pabėgėlių agentūra.

47-erių Holivudo aktorė kartu su JTVPK atliko daugiau nei 60 misijų ir atkreipė dėmesį į milijonų žmonių, kurie per pastaruosius du dešimtmečius buvo priversti palikti savo namus, sunkią padėtį.

„Po 20 metų darbo JT sistemoje jaučiu, kad atėjo laikas dirbti kitaip – tiesiog bendrauti su pabėgėliais ir vietos organizacijomis bei remti jų propaguojamus sprendimus“, – pareiškime sakė A. Jolie.

„Ateinančiais metais ir toliau darysiu viską, kas nuo manęs priklauso, kad paremčiau pabėgėlius ir kitus perkeltuosius asmenis“, – pridūrė ji.

JTVPK ją pavadino viena įtakingiausių pabėgėlių teisių gynėjų.

Oskaru apdovanota JAV kino žvaigždė nuo 2001-ųjų bendradarbiauja su JTVPK, o 2012-aisiais tapo specialiąja pasiuntine.

Eidama šias pareigas, ji didino informuotumą ir paramą pabėgėliams bei ragino skubiai ieškoti sprendimų priverstiems bėgti žmonėmis, sakė JTVPK.

Ženevoje įsikūrusi agentūra teigė, kad A. Jolie „nenuilstamai dirbo, kad liudytų kančios, vilties ir atsparumo istorijas“.

Žinau, kad pabėgėlių klausimas išliks artimas jos širdžiai.

Neseniai ji kartu su JTVPK vyko į Jemeną ir Burkina Fasą, kur susitiko su perkeltaisiais asmenimis, susidūrusiais su dvejomis labiausiai nepakankamai finansuojamomis ekstremaliomis situacijomis.

„Esame dėkingi už jos dešimtmečius trukusią tarnybą, jos atsidavimą ir nuopelnus pabėgėliams ir žmonėms, priverstiems bėgti“, – sakė JTVPK vadovas Filippo Grandi (Filipas Grandis).

„Po ilgo ir sėkmingo darbo JTVPK vertinu jos norą pakeisti savo veiklą ir pritariu jos sprendimui“, – sakė jis.

„Žinau, kad pabėgėlių klausimas išliks artimas jos širdžiai, ir esu tikras, kad ji su tokiu pat užsidegimu ir dėmesiu rūpinsis platesne humanitarine veikla“, – pridūrė jis.


Šiame straipsnyje: Angelina JolieJTPabėgėliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių