Pirmyn – vaiduoklių medžioti!

Tie, kurie ilgai neina miegoti, nebijo klaidžioti po neapšviestus skersgatvius ir dievina istorijas apie neramias mirusiųjų sielas, turėtų susigundyti egzotiška naktine pramoga – vaiduoklių medžiokle.

Ekskursija ypač aktuali planuojantiems artėjančią Helovino šventę. Organizatoriai žada, kad data kalendoriuje, languose žybsintys apšviesti moliūgai ir bauginančios istorijos tuščiose Vilniaus gatvėse šiurpti vers net ir didžiausio skeptiko odą. "Helovino naktį ekskursiją užsisakyti bus galima kad ir 2 val. nakties", – žadėjo kelionių agentūros "Vaiduokliai" projektų vadovė Rasa Ambrulevičiūtė.

Ji iš patirties žino, kad gidų pasakojimai gali įaudrinti net ir didžiausių cinikų vaizduotes. Kartais būtent tie drąsiausieji siūlosi panešti fakelą prieš įžengdami į neapšviestus kiemelius...

Kelionės paprastai prasideda nuo sostinės Katedros arba Karaliaus Mindaugo paminklo. Iš viso aplankoma 7–9 objektai sostinės senamiestyje. "Pasakojamos legendos apie herojus iš praeities, stabtelėjama tose vietose, kur jie vaidenasi", – pasakojo R.Ambrulevičiūtė.

Lankomų objektų sąraše – bažnyčios, senamiesčio namai, Vilniaus universiteto rūmai.

Beje, adrenalino trokštantys smalsuoliai gali rinktis iš dviejų turo variantų: paprastų klajonių sostinės gatvelėmis (naktį į objektus įeiti negalima) arba penkių legendų ekskursiją su "gyvais vaiduokliais". Antruoju atveju istorijas iliustruoja dar ir aktorių improvizacijos.

"Nors ir suplanuotai gąsdiname, didžiausią efektą daro tikri nutikimai – prabėgusi juoda katė ar paslaptingi nakties garsai", – pastebėjo R.Ambrulevičiūtė.

"Vaiduoklių medžiotojams" netaikomas joks amžiaus cenzas. Svarbiausia, kad pakaktų drąsos. Į medžioklę gali būti lydimas ir vienas, ir 25 žmonės.  Beje, pramogą galima užsakyti ir svečiams iš užsienio: gidai vaiduoklių istorijas pasakoja įvairiomis kalbomis.


Kaina. Ekskursija su "gyvais vaiduokliais" kainuoja dešimtkart daugiau nei paprasta – 3000 litų.


Šiame straipsnyje: vaiduokliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių