„Piktieji paukščiai“ iš kompiuterinio žaidimo kraustosi į kino ekranus

  • Teksto dydis:

Gegužės 13 dieną savo kalendoriuose pasižymėjo milijonai sėkmingiausio kompiuterinio žaidimo „Angry Birds“ gerbėjų.

Būtent tuomet šie tiek mažųjų, tiek suaugusiųjų pamėgti herojai atskrenda į didžiuosius kino teatrų ekranus animaciniame filme „Piktieji paukščiai. Filmas“. 

Kuomet 2009-aisiais jauni suomių programuotojai sukūrė kompiuterinį žaidimą „Angry Birds“, turbūt ir patys nesitikėjo tokios sėkmės. „Angry Birds“ tapo sėkmingiausiu savo kategorijos kompiuteriniu žaidimu žmonijos istorijoje: praėjusių metų liepą parsisiųstų įvairių žaidimo versijų skaičius perkopė tris milijardus! Tačiau kaip tie mieli paukščiukai tapo tokie pikti?

„Net jei niekuomet ir nebuvote šio žaidimo gerbėjas, po filmo neabejotinai jį parsisiųsite ir negalėsite atitraukti rankų. Šis filmas – tai pramoga įvairiausio amžiaus herojams, mat jame įdomybių ras mažieji, o kai kuriuos juokelius supras tik suaugusieji”, - taip užsienio spauda apibūdina filmą.

„Piktieji paukščiukai. Filmas“ pasakos apie atokioje atogrąžų saloje gyvenančią laimingą naivių, neskraidančių ir apie išorinį pasaulį nieko nenutuokiančių paukščių bendruomenę. Žinoma, kaip ir kiekvienoje bendruomenėje, yra keletas individų, iškrentančių iš bendro konteksto – tiek naivumo, tiek laimės prasme. Raudonukas, nuo pat vaikystės kentęs patyčias dėl savo vešlių antakių, turi pykčio valdymo problemų. Čakas kenčia nuo hiperaktyvumo, o Bomba – nuo Netikėtų Sprogimų Sindromo.

Vieną dieną paukščiai sulaukia netikėtų ir nematytų svečių: žalių padarų, prisistatančių kiaulėmis. Draugiški salos gyventojai širdingai priima atvykėlius, surengia jiems trenksmingą pasveikinimo vakarėlį ir tiesiog trykšta džiaugsmu dėl naujųjų draugų. Išskyrus Raudonuką, kuris įsitikinęs, kad kiaulės kažką rezga ir toli gražu nėra tokios geranoriškos, kokiomis dedasi.

Ar Raudonuko įtarimai pasitvirtins? Ar vis tik jis klysta? Visi atsakymai – lietuviškai įgarsintoje 3D animacinėje juostoje „Piktieji paukščiai. Filmas“. Lietuviškai filmą dubliavo tokie garsūs aktoriai kaip Vaidotas Martinaitis, Kęstutis Jakštas, Sigutis Jačėnas, Vytautas Rumšas, Dalia Michelevičiūtė, Olegas Ditkovskis, Giedrius Savickas, Rasa Samuolytė bei Ramūnas Cicėnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių