Paramos koncerto „Maltiečių sriuba“ žiūrovai dalinosi gerumu: trūksta visai nedaug

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienio vakarą vykusiame šventiniame paramos koncerte „Maltiečių sriuba 2017“ vienišiems ir skurstantiems senoliams paaukota daugiau nei 60 tūkst. eurų. Viso akcijai jau skirta kiek daugiau nei 145 tūkst. eurų. Vis dėlto, iki sumos, leidžiančios pasirūpinti visais stokojančiais, dar trūksta, todėl akcijos rengėjai skatina aukoti iki pat metų galo.

„Jie nugyveno ilgą ir prasmingą gyvenimą, jie ištiesdavo pagalbos ranką, jie išgyveno karus, jie stojo krutine ginti Lietuvos, o šiandien patys nedrąsiai prašo mūsų visų pagalbos“, – tokiais žodžiais labdaros koncerto vedėjai Gabrielė Martirosianaitė ir Marijus Žiedas pradėjo renginį „Maltiečių sriuba 2017“.

Jau 12 kartą rengiantys šią akciją, už suaukotus pinigus maltiečiai šiemet rems 2600 skurstančių senukų. Tam akcijos rengėjams reikia surinkti mažiausiai 260 tūkst. eurų.

Beveik visi senoliai, kuriuos globoja maltiečiai, nebeturi artimųjų, neretai yra įkalinti tarp keturių savo namų sienų, todėl vienintelė pagalba jiems – kitų gerumas.

Prisidėti prie maltiečių akcijos kvietė ir savo savo dainas senoliams dovanojo puikiai pažįstami balsai ir veidai: Sasha Song, Česlovas Gabalis, Bjelle, „Baltasis kiras“, Romas Dambrauskas, Egidijus Sipavičius, Gabrielius Vagelis, Ieva Zasimauskaitė, Mia, Vaidas Vyšniauskas, Justinas Jarutis ir Monique, Merūnas bei Rūta Ščiogolevaitė. Kai kurie jų kartu su maltiečiais nuvyko aplankyti senolių.

Akciją „Maltiečių sriuba 2017“ palaiko ir dalelę savo rūpesčio padovanoti pažeidžiamiausiems visuomenės nariams kviečia ir prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Kuo plačiau atversime širdis ir aukosime, tuo daugiau senelių sulauks dubenėlio sriubos, maisto lauknešėlių ir kitos būtinos pagalbos“, – ragino M. Žiedas.

Pernai „Maltiečių sriubos“ akcijos metu buvo paaukota beveik 270 tūkst. eurų. Už juos maltiečiai vargstantiems senoliams išdalino 116 tūkst. porcijų šilto valgio, vežė maisto lauknešėlius, teikė būtinąją pagalbą namuose. Iš viso pagalba pernai teikta 2500 senelių. Jie aplankyti daugiau 640 tūkst. kartų.

Aukoti maltiečiams galima iki metų pabaigos. Norintys tai padaryti turėtų apsilankyti svetainėje www.maltieciusriuba.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

2 siuntejai

2 siuntejai portretas
Bet kodel telefonu tinklai ima 2 euru mokesti ??? Tokia proga jie galetu neimti persiuntimo mokescio ! Galetu tie pinigeliai dar karta nukeliauti pas senolius. Vistik negrazu.

Melagiu

Melagiu portretas
Melagiai. Kai vienam dedukui reikėjo sriubos. Saldžiai ciulbejo , tik taip ir nepasirodė. Jau keli metai praėjo kaip veža. Didelis jiems Ačiū.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių