Pamplonoje per San Fermino bulių bėgimą sužeistas vienas žmogus

  • Teksto dydis:

Šimtai aštrių įspūdžių ištroškusių drąsuolių penktadienį, penktąją garsaus San Fermino festivalio dieną, skuodė priešais šešis koridos bulius, sveriančius po pusę tonos, paleistus bėgti grįstomis Ispanijos šiaurinio miesto Pamplonos gatvėmis.

Nei vienas iš bėgikų nebuvo subadytas, bet vienas 25 metų vyras buvo išvežtas į ligoninę dėl išnirusio peties, kai pargriuvo ir buvo sutryptas bulių, sakė organizatoriai.

Vyras paslydo ir pargriuvo maždaug pusiaukelėje tarp bulių aptvaro ir miesto koridos arenos, o kol jis gulėjo ant grindinio, ant jo užlėkė bent trys buliai.

Bėgikai, tradiciškai apsirengę baltai ir užsirišę ant kaklų raudonas skareles, susidurdavo arba stumdavo vienas kitą iš kelio, artėjant šuoliais lekiantiems gyvuliams.

Šįkart buliai buliams prireikė tik 2 min. 24 sek., kad įveiktų 846,6 metro ilgio trasą nuo bulių aptvaro iki arenos, kur per popietę vyksiančius koridos pasirodymus bus nukauti matadorų.

Nors San Fermino festivalyje į siauras vingiuotas senamiesčio gatveles paleidžiami labai stambūs gyvuliai, jų vidutinis bėgimo greitis – 24 km per valandą.

Šis bėgimas buvo ketvirtas iš planuojamų aštuonių. Trečiadienį antrojo San Fermino bėgimo pabaigoje vienam 27 metų australui bulius smogė ragais į tarpkojį ir šlaunį koridos arenoje. Tuo tarpu antradienį per pirmąjį bėgimą buvo subadyti du amerikiečiai ir britas.

Visi sužeistieji buvo išrašyti iš ligoninės, suteikus pagalbą.

Viduramžius siekiančią San Fermino šventę išgarsino 1926 metais išleistas Ernesto Hemingway (Ernesto Hemingvėjaus) romanas „Fiesta“ (The Sun also Rises).

Rytiniame bėgime dalyvavę buliai tos pačios dienos vakarą nukaunami koridos arenoje, o iš jų mėsos gaminami patiekalai Pamplonos restoranuose.

Pastarąjį kartą žmogus žuvo 2009 metais, kai nuo grupės atsiskyręs įniršęs galvijas mirtinai subadė 27 metų ispaną, kuriam buvo perdurtas kaklas, širdis ir plautis. Tai buvo pirmoji bėgiko žūtis per San Fermino festivalį nuo 1995 metų.

Iš kur kilo bulių bėgimo tradicija, tiksliai nežinoma, tačiau ji siekia kelis šimtmečius. Nuo 1911 metų, kai buvo pradėtos oficialiai registruoti šio renginio aukos, per bulių bėgimus iš viso žuvo 15 žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gaila

gaila portretas
Gaila, kad tik suzeide! Galejo nusmeigti kokia 100 tu melynu drasuoliu! Iskrypeliu susiburimo vieta kur zudomi gyvunai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių