Operos žvaigždė P. Domingo „nuoširdžiai atsiprašo“ dėl lytinio priekabiavimo

Operos žvaigždė Placido Domingo (Plasidas Domingas), kuriam daug moterų reiškia įtarimus lytiniu priekabiavimu, antradienį atsiprašė už „skausmą“, sukeltą jo kaltintojoms, ir sakė prisiimantis „visą atsakomybę“ už savo veiksmus.

„Noriu, jog jos žinotų, kad nuoširdžiai atsiprašau už skausmą, kurį joms sukėliau. Prisiimu visą atsakomybę už savo veiksmus“, – sakoma jo pareiškime, nusiųstame Ispanijos naujienų agentūrai „Europa Press“. Pareiškimo tekstą matė naujienų agentūra AFP.

79 metų operos dainininką, kuris yra buvęs kai kurių prestižiškiausių pasaulio operos teatrų direktoriumi ir dirigentu, mažiausiai dvidešimt moterų kaltina prievarta jas bučiavus, grabinėjus ar glamonėjus. Teigiama, kad šie incidentai prasidėjo devintame dešimtmetyje.

Iki šiol P. Domingo neigdavo šiuos įtarimus, vadindavo juos „netiksliais“ ir sakydavo, kad jo bendravimas ir santykiai „visuomet būdavo leidžiami ir vykdavo abiejų partnerių sutikimu“.

„Pastaruosius kelis mėnesius daug galvojau apie įtarimus, kuriuos prieš mane pareiškė įvairios kolegės“, – sakė P. Domingo, kuris buvo vienas garsiausių XX amžiaus tenorų, bet vėliau tapo baritonu.

Pirmieji įtarimai prieš jį pasirodė rugpjūtį, o po dviejų mėnesių jis atsistatydino iš Los Andželo operos teatro generalinio direktoriaus posto ir pasitraukė iš visų būsimų spektaklių Niujorko teatre „Metropolitan Opera“, taip iš esmės užbaigdamas savo karjerą Jungtinėse Valstijose.

Pranešimuose buvo teigiama, kad jis naudojosi savo nebaudžiamumu, kurį nulėmė jo, kaip vienos ryškiausių operos žvaigždžių, galia.

Kelios moterys sakė, kad P. Domingo bandė spausti jas turėti su juo lytinių santykių viliodamas darbo vietomis, o kartais bausdavo jas profesiniame gyvenime, kai jos jį atstumdavo. Tačiau jis pats pareiškime tvirtina, kad tokių ketinimų „niekada“ neturėjo.

„Dabar suprantu, jog kai kurios moterys galėjo bijoti atvirai pasakyti, ką jaučia, nes nerimavo, kad nukentės jų karjera, jei jos tai padarys. Nors tokių ketinimų niekada neturėjau, nieko niekada nederėtų versti taip pasijusti“, – rašė P. Domingo.

Pasak jo, jis nori padaryti „teigiamą poveikį operos industrijoje, kad daugiau niekas neturėtų tokios patirties“. P. Domingo taip pat išreiškė viltį, kad jo atsiprašymas paskatins kitus padaryti tą patį.

„Trokštu, kad rezultatas būtų visiems saugesnė vieta dirbti operos industrijoje, ir tikiuosi, kad mano pavyzdys... padrąsins kitus (juo) pasekti“, – sakoma pareiškime.

P. Domingo karjera dėl šio skandalo labiau nukentėjo Jungtinėse Valstijose ir mažiau Europoje. Nuo to laiko, kai jam buvo pareikšti įtarimai, jis koncertavo Austrijoje, Vengrijoje ir Rusijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių